Левски отново не победи, след като имаше два гола аванс на Лаута


.

Левски отново не победи, след като имаше два гола аванс на Лаута

Локомотив Пловдив и Левски не успяха да се победят, завършвайки 2:2 на стадиона в парк "Лаута" в мач от 8-и кръг на "А" група.

"Сините" имаха два гола аванс на почивката, отбелязани от Седрик Бардон от дузпа в 34-а минута и Христо Йовов в 44-а, но и това не стигна нашампионите да вземат пълния актив от точки.

Двата отбора започнаха изключително предпазливо срещата, като в началните минути положенията пред двете врати липсваха. Все пак Левски постепенно наложи своя стил на игра и резултатът не закъсня. В 34-та минута капитанът на отбора в този двубой Седрик Бардон откри рузултата.

Французинът отбеляза от дузпа, след като Христо Йовов нахлу в наказателното поле и бе повален от стража на домакините Кирил Акалски.

В края на полувремето Бижутера бе изведен по чудесен начин зад защитата на Локо Пловдив и със силен удар с левия крак удвои преднината на "сините".

От своя страна пък Локомотив Пловдив се отличи с един пропуск пред вратата на Цветан Димитров, дело на Рафаел.

През второто полувреме Левски отново контролираше събитията на терена, но миг колебание в "сините" редици позволи на домакините да се върнат в мача. Капитанът на пловдивчани Димитър Илиев намали резултата в 52-ата минута след удар от въздуха, който не остави шансове на колебливия Цветан Димитров.

Постепенно Левски си върна контрола върху мача и пропусна няколко невероятни шанса да направи крехкия си аванс доста по-изразителен. Йовов на два пъти след много хубави изпълнения можеше да вкара трети гол за "сините", но ударите излизаха на сантиметри в аут.

Жоазиньо също можеше да се разпише, а Зе Соареш в 74-ата минута тества до краен предел способностите на Акалски, с много силен шут от границата на наказателното поле.

Надеждите на Левски обаче бяха попарени от Даксон в 90-минута. Тогава бразилецът изравни резултата с силен удар от 25-26 метра, като вратарят на сините Цветан Димитров отново "закопа" своя отбор.

Така Левски продължава вече четвърти мач да няма победа в "А" група, след като предишните три мача бяха загубени.

снимка: novsport.com

АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
129