Мърсън вижда четири претендента за титлата във ВЛ


Н. Гавазов

Мърсън вижда четири претендента за титлата във ВЛ

Бившият плеймейкър на Арсенал Пол Мърсън е уверен, че четири отбора ще могат да се състезават за титлата във Висшата лига през този сезон.

През миналия сезон Манчестър Сити доста комфортно спечели първенството, изпреварвайки най-близкия преследвач с 12 точки.

Мърсън очаква новата кампания да бъде съвсем различна и "гражданите“ да  бъдат изправени пред ожесточена конкуренция при защита на титлата.

"Уверен съм, че сезонът на Висшата лига 2021/22 може да бъде един от най-трудните в последно време.

Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Челси могат да спечелят титлата. Това ще бъде четиристранна битка за короната във Висшата лига и не очаквам някой да получи двуцифрена преднина.

Според мен Челси се нуждае от нападател. Не знам как стоят нещата с Ерлинг Холанд, но се нуждаят от някой, който може да вкара 20 гола през сезона във Висшата лига.

Тимо Вернер е друг тип играч. Той е готов да тича по терена и да работи за доброто на отбора, той не познава егоизма. Въпреки това той не ми се струва този, който може да вкара 20 гола в един сезон и в това отношение е интересно да се види какво се случва.

Манчестър Юнайтед вече купи Джейдън Санчо, но няма да им попречи да вземат и халф.

Каквото и да се случи на трансферния пазар, очаквам много тежка шампионска надпревара.

Важно е и в какво състояние ще се завърнат големите футболисти, след като играят за националните си отбори. Много звезди от Висшата лига са представлявали националните си отбори на Евро 2020 и Купата на Америка това лято, така че може да пропуснат няколко мача в началото на нов сезон", заяви Мърсън.

  Сподели
722