Лампард разказа за своите суеверия


Н. Гавазов

Лампард разказа за своите суеверия

Наставникът на Челси Франк Лампард говори за суеверията си и изрази надежда, че той няма да понесе проклятието на Мениджър на месеца.

По-рано през седмицата Лампард бе признат за най-добър специалист във Висшата лига през октомври. По-рано се забеляза, че мениджърът, който получава тази награда, много често губи следващия си мач.

Франк обаче се надява, че щастливите звезди ще му помогнат да избегне загуба на точки в мача срещу Кристал Палас днес.

"Чух за това проклятие. Знам за него и съм сравнително суеверен. Бях суеверен като играч и останах суеверен като мениджър.

Суеверията бяха нещо обичайно в нашата съблекалня. Джон Тери имаше много знаци. Той бе много структуриран в подготовката за мачовете.

Имам и неща, които правя по шаблон от  суеверие. Например, разходка с куче или времето, когато напускам къщата си. Или обувките, които нося да тренирам. Има много малки неща, а това може да бъде доста неловко.

Например, аз разхождам куче в определено време, в определени дни, по определен маршрут.

Вземам кучето сутрин, отивам на разходка преди тренировка, отивам в местното кафене, вземам кафе с мен, правя разходка, събирам мръсотията и я хвърлям в кошницата, връщам се у дома и заминавам  на тренировката.

За да бъда честен, често се разхождам  с кучето и това ми позволява по-добре да избистрям главата си", заяви Лампард.

  Сподели
362