Попето пред сензационен трансфер във Висшата лига на Англия


.

Попето пред сензационен трансфер във Висшата лига на Англия

Шампионът на България Литекс е на крачка от това да направи трансферен удар, продавайки звездата си Ивелин Попов на новият член на английската Висша лига Блекпул, съобщава сензационната новината Novsport.com.

Според информация на родната медия тимът на Блекпул е готов да плати между три и пет милиона паунда за услугите на национала. След влизането си в английския елит клубът ще има на разположение сериозен бюджет, като сигурните приходи са около 90 милиона паунда, което ще им позволи да си осигурят нужната селекция, в която фигурира и името на българина, за да се представят колкото се може по-добре във Висшата лига през следващата година.

Съществува голяма вероятност трансферът на Ивелин Попов в Блекпул да бъде договорен сега, но да стане факт в края на август. Причината за това е тази, че благодарение на спечелената шампионска титла, която е трета в историята на клуба, "оранжевите" ще получат възможността да атакуват групите на Шампионската лига, а нападателят, който е юноша на Левски, се явява като един от най-добрите, ако не и най-добрият футболист на ловчанлии, което кара ръководството да се надява, че той ще помогне на тима в осъществяването на целта, а именно влизане в групите на най-престижната клубна надпревара.

  Сподели
107