Нюкасъл се нуждае от три точки срещу Ливърпул за да остане в елита


.

Нюкасъл се нуждае от три точки срещу Ливърпул за да остане в елита

Отборите на Ливърпул и Нюкасъл се срещат в мач от 35-ят кръг на английската Висша лига. Победата е жизнено важна и за двата отбора. Нюкасъл ще търси задължително три точки, които ще са жизненоважни за спасение от изпадане три кръга преди края. Ливърпул също ще трябва на всяка цена да вземе победа, за да може да продължи надпреварата с Манчестър Юнайтед.

“Свраките” заемат последното място, което води до Чемпиъншип като са само на три точки от спасителната зона, където в момента се намира Хъл Сити.

Новият треньор на “Джордитата” Алан Шиърър няма да може да разчита на голяма част от основните си играчи.

Левият бранител Хосе Енрике има проблеми със сухожилието от мача срещу Портсмут в понеделник завършил 0:0.

Друг защитник на отбора ще отсътва и това е Стивън Тейлър. Англичанинът се възстановява от контузия на глезена, която получи по-рано през сезона.

От състава ще отсътват и Йонас Гутиерес, който също има проблеми с глезена, докато Джоуи Бартън остава под въпрос. В срещата ня2ма да вземе участие и нападателят Шола Амеоби. В отбора на Ливърпул няма толкова проблеми, а радостната новина е, че от контузия се завръща Стивън Джерард, който пропусна последните четири мача на своят отбор. Рафа Бенитес няма да може да разчита на швейцарският защитник Филип Деген, който получи травма в мач на резервите.

В последните седем срещи между тези два отбора, Ливърпул са победили в шест от тях, като “мърсисайдци” са отбелязали 19 гола.

Рефер на двубоя ще бъде Фил Дауд.

Вероятни състави:

Ливърпул: Рейна, Карагър, Шкъртел, Аурелио, Досена, Джерард, Алонсо, Риера, Бенаюн, Торес, Каут

Нюкасъл: Харпър, Колочини, Басонг, Р.Тейлър, Джереми, Дъф, Нолан, Ловенкрандс, Смит, Бартън, Оуен

Последни 6 мача:

Ливърпул: ППППРП

Нюкасъл: РЗЗРЗР

 

Прогноза: 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
63