Астън Вила трябва да докаже, че заслужава класиране в четворката


.

Астън Вила трябва да докаже, че заслужава класиране в четворката

За Астън Вила Боксинг дей е може би най-важният през сезона. Момчетата на Мартин О’Нийл посрещат на свой терен очерталия им се като пряк конкурент в битката за четвъртото място тим на Арсенал. В момента “виланите” са на трета позиция с 2 точки пред Манчестър Юнайтед, който обаче е с 2 мача по-малко и с 3 пред Арсенал. Преди около месец, когато бе мачът на “Емирейтс” ролите бяха разменени, но Вила направи невиждан двубой и спечели с 2:0.

От този мач насам Астън Вила постигна 0:0 с шампиона Манчестър Юнайтед, 0:0 с Фулъм и три победи – 3:2 над Евертън, 4;2 над Болтън и 1:0 над Уест Хем. Тимът се класира и за следващата фазана Купата на УЕФА независимо от загубаите си от Жилина и Хамбургер.

Арсенал пък бе разбит и от Манчестър Сити с 3:0, после удари Челси на “Стамфорд Бридж”, надигра трудно Уигън и направи две равенства 1:1 с Мидълзбро и Ливърпул. В Шампионската лига момчетата на Венгер победиха Динамо и отстъпиха на Порто като останаха втори в групата си.

Джон Карю и Вилфред Бума ще пропуснат мача поради контузии. Под въпрос са и Мартин Лаурсен и Карлос Куеяр. Ако те не стартират местата им ще вземат Рио_кокър и Зат Найт.

Контузиите разрушават сезона на Арсенал. Поредният и най-голям засега шок е загубата на капитана Сеск Фабрегас за около 3 месеца след контузията, която получи в мача с Ливърпул. Освен него шанс да играят нямат Росицки, Уолкът, Едуардо, Коло Туре и Никлас Бендтнер. Емануел Адебайор е наказан.

Мачът на “Вила парк” е от т.нар срещи за 6 точки. При победа на домакините те ще дръпнат с 6, при равен разликата ще остане 3, а при победа на Арсенал двата тима се изравняват. С оглед проблемите, които имат “топчиите” е малко вероятно да победят тим, който трудно губи от големите. Формата, в която се намира съставът на Мартин О’Нийл предполага той да спечели.

Вероятни състави:


Астън Вила: Фридъл, Рио Кокър, Дейвис, Лаурсен, Л Янг, Петров, Милнър, Сидуел, Бари, А Янг, Агбонланхор

Арсенал: Алмуня, Саня, Джуру, Клиши, Галас, Денилсон, Диаби, Сонг, Насри, Ван Перси, Вела

Последни 6 мача:
Астън Вила: ПЗППЗР
Арсенал: РРЗПЗП

Прогноза – 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
33