Ливърпул няма право на грешка срещу Болтън, ако иска титлата


.

Ливърпул няма право на грешка срещу Болтън, ако иска титлата

Ливърпул посреща на своя “Анфийлд” Болтън на Боксинг дей. И двата тима имат своите амбиции. “Червените” ще търсят задължителна победа, за да продължат борбата за шампионската титла, докато “Тротърс” разчитат на класиране в челната 7-ца, което да им даде право да играят в евротурнирите.

Напоследък нещата за прицелилия се в титлата тим на Ливърпул не вървят особено добре. За 4 мача “мърсиасйдци” стигнаха до 3 хикса и една победа като не може да се каже, че при равенствата са били по-убедителният отбор. На 1 декември Уест Хем удържа 0:0 на “Анфийлд”. На 6-ти Ливърпул победи Блекбърн като гост. Последваха равенства с Хъл и Арсенал, в които момчетата на Бенитес изоставаха в резултата.  Все пак късмет е, че и другите фаворити не са на необходимото ниво и засега Ливърпул е лидер.

В мача си на “Рийбок Стейдиъм” през ноември Ливърпул изигра много силен мач и спечели с 2:0. Болтън обаче се засили след това и победи Мидълзбро, Съндърланд и Портсмут. “Тротърс” отстъпи само на доста по-силните Челси и Астън Вила.

Рафа Бенитес се подложи на бъбречна операция и пропусна мача с Арсенал.Сега се завръща на пейката. Торес вероятно няма да е готов за игра. Затова Ливърпул ще атакува с Роби Кийн и Дирк Каут. Масчерано беше болен, но вече е на линия.

Фабрис Муамба изгледа от пейката победата над Портсмут и може и да си остане на нея, тъй като Матю Тейлър, който го замени се представи отлично. Проблеми с контузени Болтън няма.

За Ливърпул е дошъл удобен момент да спечели три точки, които да го оставят на първа позиция преди последния кръг за тази година. Болтън няма много добри резултати на “Анфийлд”, а и срещу големите отбори като цяло. Вярно, че на Коледа стават чудеса, но едва ли те ще са точно в този мач.

Последни 5 мача:

Ливърпул: РРППР
Болтън: ПЗЗПП

Прогноза – 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
31