Челси ще запише поредна победа като гост


.

Челси ще запише поредна победа като гост

Доста интересен мач предлага програмата на Висшата лига в понеделник вечер. Слабият домакин Евертън посреща най-силният гост Челси. Наистина по това двата тима изключително си приличат – те записват много добри резултати навън и далеч по-лоши у дома.

Последно Евертън загуби у дома от Астън Виал с 2:3. Далеч от “Гудисън” “карамелите” имат 6 победи, което е доста респектиращо. Все пак трябва да се отбележи, че на свой терен удържаха равенство срещу шампиона Манчестър Юнайтед.

Близо 5-годишният рекорд без загуба на “Стамфопрд Бридж” за Челси бе прекъснат този сезон, но за сметка на това “сините” записаха друг – 8 победи от 8 мача навън с един единствен допуснат гол. Все пак вицешампионите не са играли срещу тим от Топ 4 извън своя терен. Най-добрият футболист в състава на Сколари определено е Никола Анелка, който има 14 гола от началото на сезона, с което е пръв при стрелците.

Виктор Аничебе и Луис Саха са под въпрос за мача в състава на Евертън. Ако и двамата не могат да се появят на терена Дейвид Мойс пак ще използва Тим Кейхил като нападател вместо в халфовата линия.

Рикардо Кравальо е възстановен от контузията си в коляното, но Луиш Фелипе Сколари може да реши да му даде почивка, за да е на разположение на Боксинг дей (26 декември), когато Челси играе с Уест Бромич. Микаел Есиен и Франко Ди Санто със сигурност са аут. Под въпрос е Флоран Малуда.

В последните 15 мача между Евертън и Челси “сините” имат 10 победи и 5 срещи са завършили наравно. В последните 6  двубоя на “Гудисън” Челси има 5 победи.

Статистиката показва без съмнение кой е фаворитът в двубоя между Евртън и Челси. “Сините” обаче трябва да внимават, защото се изправят срещу един изключително корав съперник, който ще иска да зарадва публиката си. Освен това и най-дългите рекорди все някога падат. Миналият понеделник Челси не съумя да победи Уест Хем, но сега ще трябва да спечели, за да остане основен фаворит за титлата.

Последни 6 домакинства на Евертън: ЗРПРРЗ

Последни 6 гостувания на Челси: ПППППП

Последни 6 мача на “Гудисън”: 1:3, 0:1, 0:1, 1:1, 2:3, 0:1

Прогноза – 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
34