Арсенал ще се разправи и с Ливърпул


.

Арсенал ще се разправи и с Ливърпул

Отборът на Арсенал посреща Ливърпул в най-интересния мач за кръга във Висшата лига. За тази година това е последното дерби, което противопоставя тимове от Топ 4.
“Топчиите” не са много убедителни през този сезон като в момента са дори извън четворката, тъй като след равенството 1:1 с Мидълзбро Астън Вила ги задмина. В мачовете срещу фаворитите за титлата обаче момчетата на Венгер са повече от блестящи. Те победиха Манчестър Юнайтед и Челси, така че не случайно точат зъби на Ливърпул.

“Мърсисайдци” останаха по чудо лидер в класирането след миналия кръг, в който направиха равен с Хъл Сити. За тяхно щастие и Челси се провали в своя двубой с Уест Хем. Ливърпул също не може да се оплаче от резултатите си срещу Юнайтед и Челси – две победи. Без Фернандо Торес обаче отборът е доста беззъб в атака и разчита на изригванията на Стивън Джерард. Ако не променят нещо момчетата на Бенитес вероятно много скоро ще сдадат челото.

В петък и Ливърпул и Арсенал научиха жребия си за 1/8-финалите на Шампионската лига. “Топчиите” случиха на Рома, а “червените” на Реал Мадрид. От днешна гледна точка можем да кажем, че “вълците” са по-опасен съперник, но Реал много по именит. Едни от най-интересните мачове в историята между Ливърпул и Арсенал бяха именно в Шампионската лига на ¼-финалите миналия сезон. Ливърпул излъга съперника си за 5:3 в общия резултат, но от Арсенал няма да забравят каква дузпа свири съдията в полза на съперника им, веднага след като бяха изравнили.

Иначе може би най-паметният мач между Арсенал и Ливърпул е този от 1989 година. Титлата се решава в последния кръг в пряк сблъсък. “Червените” стават шампиони при победа, равен или загуба с 1 гол. Арсенал води с 1:0 с гол на Алан Смит в началото на втората част. В продължението на мача Майкъл Томас прави 2:0 и титлата отива в Лондон. По ирония на съдбата Томас по-късно преминава на “Анфийлд”.

Иначе като гост на Арсенал Ливърпул няма победа вече 9 мача. Последната им победа бе през 2000 година, тогава на “Хайбъри” с 1:0. Като цяло за първенство мачовете преминават под диктовката на домакините. Иначе през 2007 Арсенал взе две победи за 4 дена на “Анфийлд”, но в мачове за ФА Къп и Карлинг Къп. Като цяло в 168 мача за първенство Арсенал има 58 победи, Ливърпул – 68, а 42 мача са завършили наравно. Като домакин Арсенал има 37 победи, 27 равни и 20 победи за Ливърпул. Мачът ще има и благотворителна стойност като всички в щаба на Арсенал ще дадат дневната си премия за Фонда за лечение на деца с ракови заболявания. Кампанията цели събирането на 300 000 паунда. Капитанът Фабрегас вече посети децата и коментира, че те имат невероятната воля да се преборят с болестта.

Самир Насри може да се завърне на терена, след като преодоля травмата в глезена. Коло Туре е под въпрос заради бедрено разтежение. Никлас Бенднер е с травма в коляното. Росицки и Уолкът са все още аут, а Едуардо разтегна при завръщането си след бруталното счупване на крака през февруари.

Рафа Бенитес може да се завърне на пейката, след като му извадиха няколко камъка от бъбреците, но за жалост той има някои проблеми с контузени. Фернандо Торес е аут поне за още седмица. Филип Деген и Мартин Шкъртел остават извън игра за по-дълго.  След три мача на терена може да се завърне Фабио Аурелио.

Историята показва, че като домакин Арсенал има предимство. Победителят в този мач ще запише и грандиозното постижение от три победи в три мача срещу тимовете от Голямата четворка. За гостите е важно да останат на върха за по-дълго, а и да изхвърлят окончателно Арсенал от борбата. При победа отборът на Венгер ще се върне в сметките, а и ще има шанс да се върне в четворката. Без Торес Ливърпул не е същият тим и вероятно няма да успее да измъкне нещо от “Емирейтс”.
 
Вероятни състави:

Арсенал: Алмуня, Саня, Галас, Джуру, Клиши, Денмислон, Фабрегас, Сонг, Диаби, Ван Перси, Адебайор

Ливърпул: Рейна, Арбелоа, Хупия, Карагър, Аурелио, Машерано, Алонсо, Бенаюн, Джерард, Риера, Каут

Последни 6 мача:

Арсенал: РЗПЗПП
Ливърпул: РППРПР

Прогноза – 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
41