Челси обърна Ливърпул на Анфийлд (видео)


И. Ангелов

Челси обърна Ливърпул на Анфийлд (видео)

След ранната среща от единадесетия кръг на Висшата лига на Англия днес, Челси се намира на 7 точки пред втория във временното класиране - Саутхемптън, след като днес на гости на Ливърпул на "Анфийлд" домакините успяха да поведат в резултата, но допуснаха обрат след головете на Кейхил и Коста - 2:1.

Още в 9-ата минута Ливърпул откри, когато при удар на Емре Чан топката се отклони от Гари Кейхил и влетя в мрежата на Тибо Куртоа. Челси отговори мигновено, като в 14-ата минута при корнер, топката стигна Коста на втора греда, последва удар на Тери, спасяване на Миноле, но топката попадна в Кейхил, който от близо стреля в тялото на вратаря, а гол-технологията отчете попадение за "сините" - 1:1.

До края на полувремето, а и след него, доминираше Челси. В 67-ата минута това доведе до нов гол, при който Азпиликуета игра добре по левия фланг, преди да центрира успоредно на вратата, Миноле да избие на пътя на Коста, който с мощен удар да обърне резултата до 2:1.

След попадението Моуриньо прибра своите момчета в отбрана и Ливърпул прибегна до смяната на Балотели, Чан и Кутиньо с Ламбърт, Борини и Алън. До гол обаче не се стигна, макар в 88-ата минута домакините да имаха основателни претенции за дузпа, когато Джерард стреля от далеч, а Кейхил изби удара с ръка в наказателното поле.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
189