Ливърпул победи Ман Сити на Анфийлд (видео)


И. Ангелов

Ливърпул победи Ман Сити на Анфийлд (видео)

Лиърпул прие Манчестър Сити на "Анфийлд" днес в мач от поредния тридесет и четвърти кръг на английската Висша лига. След изключително интересни 90 минути мърсисайдци първо поведоха с два гола, преди "гражданите" да изравнят и в последствие Кутиньо да донесе победата на домакините с 3:2.

Още в 6-ата минута днес Луис Суарес изведе Стърлинг в наказателното поле, той овладя, изпрати Харт и Компани в грешната посока с финт и на празна врата откри резултата. Младокът имаше възможност да удвои 10 минути след това. В 19-ата минута ситуацията на Сити се усложни след принудителната смяна на Яя Туре.

В 26-ата минута Стивън Джерард застана на корнера и предостави добра топка на главата на Шкъртел, който вкара за 2:0. 

След почивката играта на гостите се промени тотално след появата на Джеймс Милнър в 50-ата минута. Той бе в основата на двете попадения за изравняването. Първо в 57-ата минута той бе намерен от Фернандиньо и предостави топката на перфектна позиция за Силва и това бе 2:1.

В 63-ата минута отново Силва бе намерен на позиция от малък ъгъл, той опита да върне топката на дузпата, но Глен Джонсън я отклони към вратата си и Миноле не успя да реагира добре. В игра след тази позиция за Ливърпул се появи Джо Алън за Стъридж, а за Сити напусна Джеко и видяхме Серхио Агуеро.

Агуеро веднага повлия за своите, като в 75-ата минута задмина Шкъртел и двамата със Силва излязоха сами срещу Миноле, но испанецът не успя да застигне подаването по земя на празната врата. 

В 78-ата минута Венсан Компани сбърка и на практика реши срещата. Тук той трябваше да изчисти една топка необезпокоен в собственото наказателно поле. Той обаче не успя да нацели кълбото, то се завъртя към Кутиньо на добра позиция и той не даде шанс на Харт за реакция - 3:2.

Малко след това при центриране в наказателното поле Мартин Шкъртел изби с ръка топката от главата на Демикелис, но това остана незабелязано от Марк Клатенбърг. След доминацията на Сити в последните минути Джордан Хендерсън изпусна нервите си с едно влизане и заслужено бе изгонен, но Ливърпул задържа преднината си до последния сигнал. 

 

1 Ливърпул




77т.
2 Челси




75
3 Манчестър Сити




70
4 Евертън




66

 

 

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
287