Любо Пенев взима 20 000 лв. на месец в националния, вика си помощник


В. Мухарски

В щаба на националния отбор отново ще има чужденец - европейски шампион, но той ще е помощник на главният селекционер. Почти сигурно е, че в България ще се завърне испанецът Хесус Паредес. Специалистът по кондиционна подготовка ще стане отново помощник на Любослав Пенев, както през пролетта на 2009 г. в ЦСКА.

В щаба на Любо Пенев, който в момента води Литекс, ще остане временният треньор Михаил Мадански. Последният от своя страна ще продължи да води и младежкия тим, докато асистира на Любо. Има вариант новият треньор на България да има още един помощник. Това ще е Радослав Здравков, с когото работят заедно в Литекс.

Според информацията на “24 часа” назначаването на новия щаб ще стане факт на изпълкома, който БФС ще проведе през следващия месец.

20 000 лева на месец ще получава ПОЧТИ сигурният нов селекционер на националния отбор Любослав Пенев, научи „Меридиан Мач" от сигурен източник и БФС. Любо е договорил и 10 000 лева, които ще покрият възнагражденията на помощниците му за същия период. На Пенев е обещана 150 процента от премията за победа и класиране на Мондиал 2014. За сравнение - Лотар Матеус се разписваше срещу 30 000 евро на месец.

145