Литекс писа тройка на Левски в Ловеч (видео)


П. Пенков

Литекс победи Левски с 3:0 на Градския стадион в Ловеч в дерби-сблъсъка от шестия кръг на родната ни "А" група. Още от самото начало съставът на Красимир Балъков беше по-добрия от двата тима, като "ловчанлии" постепнно създаваха опасности пред вратата на Александър Любенов. В 22-та минута именно стража на Левски се оказа виновник затова Литекс да открие резултата. Това се случи след мощен шут от близо 22 метра на полузащитника Данило Асприля. Само 20 минути по-късно домакините вече водиха с 2:0, след като Асприля успя да матира Веселин Минев и да навлезе в наказателното поле и с точен пас да намери освободилия се Омар Косоко. 

В последната минута на добавеното време на мача Петър Златинов оформи победата класическа за Литекс, след като се възползва от пас на Антон Недялков, който беше навлязал по левия фланг. Малко след попадението Страхил Попов получи червен картон, поради група проява срещу Луис Педро. Последваха ексцесии по трибуните, главно от феновете на Левски

Спечелените три точки ще изкачат Литекс на 5-то място във временното подреждане с актив от 10 точки, докато Левски ще остане на седмата позиция със 7 инкасирани пункта от началото на сезона. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



269