Суарес попадна в полезрението на ФИФА


Н. Гавазов

Суарес попадна в полезрението на ФИФА

Вицепрезидентът на ФИФА Джим Бойс се присъедини към призивите за наказания със задна дата на футболистите-симуланти. Ръководителят каза също така, че това явление се превръща в рак за най-популярния спорт на земята, отблъсквайки хората от стадионите и телевизионните екрани. Както е известно, след последните „изпълнения" на нападателя на Ливърпул Луис Суарес, този въпрос отново излезе на дневен ред. Мениджърът на Стоук Сити Тони Пюлис призова за наказание от три мача срещу играчите, които преиграват, а към призива на наставника на „грънчарите" се присъединиха и редица специалисти.

Футболната асоциация в момента не позволява футболистите да бъдат наказвани за симулации със задна дата и най-много, което може да се направи е реферите да санкционират измамниците с жълт картон. Представителят на ФИФА смята, че тази ситуация може да бъде променена.

„Видях няколко инцидента наскоро, включително последните изпълнения на Суарес и за мен това не е нищо повече от една форма на измама. Това явление се превръща в рак в рамките на играта и ако е ясно за всички, че някой се опитва да мами, тогава той трябва да бъде сурово наказан. В някои асоциации дисциплинарните комисии разглеждат случаите след мача и вземат решения, без измамника да е бил наказан в хода на срещата. Понякога е много трудно за съдиите да преценят дали едно нещо е нарушение и тогава комисиите трябва да реагират. Нищо, че събитието е отминало, така всички ще знаят, че са наблюдавани и няма да посмеят да лъжат", заяви Бойс за BBC 5 Live.

 

  Сподели
121