Висла пристигна в България, Генков: Срещу българи ми е по-лесно


В. Мухарски

Футболистите на Висла Краков пристигнаха в България за утрешния мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига, в който техен съперник е Литекс Ловеч. Българският нападател на Висла Цветан Генков призна, че той и съотборниците му идват за победа в Ловеч.

"Идвам тук в добро настроение и с желание за победа. Шансовете са 50:50. Гледахме видео от мача на Литекс срещу Могрен от Черна гора. Ние сме група от над 20 футболисти и се разчита на всички. Няма никакво значение, че сме ги победили в контролна среща преди месец. Приятелската среща и мач от евротурнирите са напълно различни", заяви Цветан Генков.

"Ще победи този, който покаже по-добра игра. Казах на всички във Висла, че Литекс е доста добър отбор, с добро ръководство и добър треньор. Нормално е мен да търсят за мнение относно Литекс. Все пак само аз съм българин в първенството на Полша. Ще трябва да се постараем доста, за да ги победим. Очаквам стадионът в Ловеч да бъде пълен. Чувството да играя срещу български отбор е приятно, дори ще ми бъде по-лесно да играя срещу български тим", добави Цецо Генков.

148