Любо Пенев: Имаше притеснение, все пак ни е първи мач в Европа


В. Мухарски

Наставникът на Литекс Любослав Пенев коментира победата на "оранжевите" над черногорския Могрен с 2:1 в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионска лига. Пенев бе категоричен, че неговите възпитаници няма да подценят реванша в Ловеч, като призна, че е имало напрежение сред играчите, тъй като това им е първи мач в Европа за този сезон.

"Знаехме че съперникът ще играе защитно, на контраатака, оттам дойде и единсвеното им положение за гол. Това, че срещу нас се играе защитно, не ни притеснява. Във фаза атака имахме много положения – поне 12-13 и все пак успяхме да вкараме само две. Беше въпрос на време да вкараме гол. Доволен съм, първи мач, победа на чужд терен, повече не мога да искам от момчетата,“ заяви Любо Пенев.

"Новите са много по-сработени с останалите момчета, въпреки че не е лесна адаптацията към стила, към качествата на останалите футболисти. Пожелавам на всички мои нови футболисти максимално бързо да се адаптират. Имаме предимство преди втория мач. Но нито един противник не бива да се подценява. Има реванш, към който трябва да подходим сериозно,“ добави Пенев.

"Работим по подобряване на играта всеки ден, всяка седмица. Полувремената бяха почти еднакви. Малко бавно играхме през първата част. Имаше и напрежение, все пак е първи мач в Европа", завърши Любо Пенев.

155