Защитник на Динамо: Литекс е много солиден тим


А. Павлов

Защитникът на Динамо Киев Горан Попов, който е брат на игралия преди време в Литекс Роберт Попов, даде своя коментар относно съперника на украинския отбор в плейофния кръг на Лига Европа. Както е известно, Бяло-сините ще се изправят срещу ловчанлии в битка за влизане в груповата фаза на втория по сила евротурнир.

"Литекс всяка година играе в Лига Европа. Много добре помня неговия мач с Хамбургер през 2007 година, когато моят по-голям брат Роберт вкара при гостуването", заяви бранителят пред официалния уебсайт на киевчани.

"Това е стабилен отбор, който без проблеми може да се класира втори в първенството. Не знам как Оранжевите ще се представят през този сезон, но преди бяха много солиден тим. Във всеки случай ние трябва да преминем през Литекс, а също така съвсем по силите ни е да победим и в Ловеч, и в Киев. Ловеч е малък град с население около 45 хиляди души. Бил съм там веднъж, когато играех в Гърция. Тогава прекарах три почивни дни на гости на брат си. Хубаво е, че в първата среща сме гости. С една дума, това е много хубав съперник за Динамо. Чакат ни интересни двубои", допълни Горан Попов.

149