Любо Пенев: Динамо е емблематичен тим, Йеленкович: Кошмарен жребий


В. Мухарски

Старши-треньорът на Литекс Любослав Пенев заяви след тегления жребий за плейофите на Лига Европа, който отреди на ловчанлии за съперник Динамо Киев, че в отбора ще си извадят поуки от мача с Висла Краков (загубени с 1:2 и 1:3).

"Никой не си е правил илюзиите, че ще ни се падне слаб съперник. На този етап в турнира, както и в предишния, случайни отбори няма. Динамо е емблематичен клуб с много титли и големи футболисти. Вярвам в моите момчета и в отбора. Надявам се, че ще си извадим поуките от двубоя с Висла и ще се представим на ниво", заяви наставника на Литекс.

"Няма какво да се лъжем. Динамо е много силен отбор. Жребият е безпощаден за Литекс“, коментира капитанът Небойша Йеленкович. "Едва ли има футболен човек в Европа, който да не познава Динамо. Аз гледах внимателно мачовете им срещу Бешикташ и Манчестър Сити в миналото издание на Лига Европа. Вкараха осем гола на турците, отстраниха и англичаните. Шансове винаги има, но в този случай те не са големи за нас. Сигурен съм, че съотборниците ми ще направят всичко възможно отборът да се представи достойно", бе мнението на Небойша Йеленкович.

209