Ливърпул определи цена на Ван Дайк


И. Ангелов

Исканата от Ливърпул цена за Върджил ван Дайк беше разкрита на фона на отчетения интерес от страна на Саудитската професионална лига. Ван Дайк е основната цел за Публичния инвестиционен фонд (ПИФ) на Саудитска Арабия, тъй като те се стремят да подобрят още повече качеството на Saudi Pro Лигата. След като холандецът постави под съмнение бъдещето си в Ливърпул, TEAMtalk сега разкри, че Ливърпул иска сума от 55 милиона евро (46,3 милиона паунда/59,8 милиона долара) за трансфер това лято.

Освен това в изданието се посочва, че ПИФ смята, че изискванията на Ливърпул са твърде високи за застаряващ защитник, чийто договор изтича след по-малко от година. Тъй като настоящият договор на защитника на "червените" е валиден до лятото на 2025 г., ПИФ е готов да отложи сделката, тъй като той може да бъде обвързан с преддоговорно споразумение през януари за преминаване следващото лято като свободен агент.

Говорейки пред Ройтерс миналата седмица, Ван Дайк изрази съмнения относно бъдещето си в Ливърпул, като каза: "В момента нямам ни най-малка идея (за моето бъдеще). Ще помисля внимателно това лято какво искам на клубно ниво и като международен играч. Тогава ще го направим отново, но първо ще се възстановим от този сезон, в който се случиха всякакви неща, накрая става емоционално, защото знаеш, че свърши."

Ван Дайк вероятно ще бъде на разположение за първия сезон на Арне Слот начело на "Анфийлд", но бъдещето му след настоящия му договор с Ливърпул остава неясно.

156