Съдия помогна на Лудогорец срещу Локо София (снимки)


В. Мухарски

Лудогорец победи Локомотив София с минималното 1:0 в мач от 27-ия кръг на „А” група. Тимът от Разград продължава с опитите си да настигне лидера ЦСКА, като вече е едва на две точки след "червените", които утре играят с Ботев Враца. Срещата днес се игра на стадион "Българска армия" пред доста фенове на ЦСКА, за което FUTBOL-TV информира читателите си.

Единсветният гол в мача бе дело на Емил Гъргоров и дойде след изненадващ удар в 34-ата минута. "Железничарите" бяха доста недоволни от съдията, който 5 минути по-рано игра неволно с топката и то в наказателното поле и без да иска подаде към Гъргоров, който не успя да се възползва и да реализира. Малко Марселиньо падна артистично за дузпа, но реферът все пак му даде жълт картон за симулация.

В самия край на първото полувреме съдията ощети Локо София, като ги остави с човек по-малко на терена, след като Александър Младенов получи втори жълт картон за нарушение в центъра на терена.

По време на почивката феновете от сектор "А" започнаха словестна атака със собственика на разградчани Кирил Домусчиев, който не им остана длъжен и също се провикваше към ултрасите на ЦСКА и Локо София. Той крещеше, че "армейците" са си продали всички играчи, нещо което той не би направил. В крайна сметка полицията се намеси попречи на феновете да достигнат до ложите на "Армията", където бе настаен футболния бос.

След почивката, въпреки численото си предимство, гостите от Разград не успяха да отбележат втори гол. След този мач Лудогорец остава на второ място, но вече с 61 точки. Лидер е ЦСКА с 63, но и мач по-малко. Локомотив София е над зоната на изпадащите – на 13-ата позиция с актив от 19 точки.

Снимки: Илияна Енчева

355