В Литекс продължават да заплашват съдии


Н. Гавазов

Скандалите в родната „А" група продължават с пълна сила, а необяснимото бездействие на футболните ръководители учудва, което всъщност обяснява и главоломния отлив от интереса към българския футбол. Днес полузащитникът на Миньор Фарес Брахими разкри, че президентът на Литекс Гриша Ганчев е заплашвал съдиите на полувремето на мача между двата тима и това е повлияло на крайния резултат. Както е известно, арбитър на двубоя беше Стоян Денев, който свири спорна дузпа за ловчанлии и изгони футболист на Миньор в началото на второто полувреме.

„Не е нормално това, което се случи на мача. Съдията ни попречи да спечелим трите точки. На почивката в тунела на стадиона Гриша Ганчев започна да обижда съдиите. Не искам да казвам какво точно им каза, но бяха доста обидни думи. През второто полувреме съдията открито подкрепяше Литекс. Явно се беше уплашил", призна Фарес Брахими, който в 57-ата минута вкара за 0:2, след като преди това Борислав Стойчев беше открил за гостите.

„Петър Занев ме наплю в лицето, а когато попитах съдията защо не го санкционира, той ми каза, че ще ме изгони. Нямаше никаква дузпа в края за Литекс. Не познавам лично Гриша Ганчев, но това не е нормално да се случва", каза още полузащитникът на Миньор.

Както е известно, от началото на пролетния полусезон това е втори подобен скандал, свързан с Литекс и съдийството. Преди няколко седмици елитният съдия Богомил Маринов се отказа от професията си заради телефонно обаждане от Христо Стоичков. Типично по български, в духа на мутренските години случаят обаче беше потулен от полиция и БФС и престъплението остана без последствия, а крайният резултат бе, че Маринов се отказа от професионалния футбол.

 

186