Литекс на Стоичков с трудна победа над Ботев Враца в Сандански


В. Мухарски

Литекс победи Ботев Враца в контрола, която се игра в град Сандански. Възпитаниците на Христо Стоичков се наложиха трудно над своя противник с 3:2. Камата и неговия колега от тима на Враца - Тони Здравков заложиха на две различни единайсеторки през двете полувремена.

В 26-ата минута Христо Янев вкара дежурния си гол от пряк свободен удар. Десет минути по-късно играчите на Ботев изравниха резултата след като Данчев се възползва от грешка на новия вратар на "оранжевите" - Илко Пиргов и реализира за 1:1. При равен резултат завърши първата част.

След почивката паднаха останалите попадения на терена. В началото на втората част Галин Иванов върна назад към Никола Колев, който с удар по диагонала даде нов аванс на шампионите. В 68-а минута Илия Илиев намери в наказателното поле Лъчезар Балтанов, който вкара за 2:2.

в 90-а минута Литекс все пак стигна до успеха, след като Колев центрира от корнер, а Галин Иванов я свали с гърди на Момчил Цветанов, който я чукна в левия ъгъл на вратата на Ботев Враца, оформяйки крайното 3:2 за Литекс.

146