Стоичков взима дял от Литекс


Н. Гавазов

Христо Стоичков няма да работи за едната заплата като треньор на Литекс, а ще получава и дивиденти от бизнеса с автомобили, съобщава в днешния си брой вестник "Стандарт". „Камата" може да стане съдружник на Гриша Ганчев в представителството на марката "Грейт Уол" за Испания, а и за други европейски държави, в които е особено популярен.

"Заплатата беше най-малката грижа на Христо при преговорите с Гриша Ганчев, става въпрос за амбициозен бизнес проект", сподели източник на "Стандарт". Според ТВ7 Ицо ще взима около 60 000 лева месечно в Ловеч, което за неговите стандарти не е стряскащо. В ЮАР например прибираше почти двойно.

Рекламата на китайските автомобили обаче ще е приоритетна за Стоичков и Ганчев. Във футболния Литекс Камата ще изпълнява по-скоро функциите на генерален мениджър. Ежедневната треньорска работа ще остане за испанските асистенти.

Най-после официалният сайт на ловчанлии призна за треньорска смяна. Беше съобщено за раздяла с досегашния наставник Атанас Джамбазки. Две минути по-късно подчинените на Гриша Ганчев пуснаха съобщение, че утре ще бъде представен нов треньорски екип. Имена не се споменават, въпреки че вече цял свят гърми за Стоичков и Литекс.

Пак според източник на "Стандарт" Стоичков е прекъснал ски ваканцията си в Банско заради новата работа. Той иска да е ден-два по-рано в Ловеч, за да навлезе в обстановката.

 

92