Иво Тонев стана шеф в Левски


В. Мухарски

Бившият изпълнителен директор на Локомотив София Иво Тонев официално ще влезне в ръководството на Левски. Това стана ясно след днешното общо събрание на акционерите в тима от "Герена".

Тонев ще защитава интересите на чужда банка, която ще налее 1,5 милиона евро в касата на Левски по бъдещ спонсорски договор. Друга промяна в ръководството на "сините" е влизането в управата на Стилиян Шишков, който ще заеме позицията на изпълнителен директор заедно с Константин Баждеков.

Освен чужда банка, на Левски ще помага и българска фирма, която също ще налива пари, но главно в детско-юношеската школа на тима. Собственикът на Левски Тодор Батков коментира изказването на "синята" легенда Наско Сираков.

"Наско Сираков даде много на клуба. В живота обаче няма нищо вечно. Явно е позабравен вече и иска хората да си припомнят за него.  Наско Сираков даде всичко от себе си, за да стане Литекс шампион два пъти и седеше на коленете на шефа на Литекс на купони с чалгаджийки, а сега работи за успеха на ЦСКА", заяви Батков.

Новият член на ръководството на Левски Иво Тонев на този етап отказва да коментира новата си длъжност. "Казах това и на ваши колеги - до 9 януари 2012 година съм изпълнителен директор на Локо София и освен това съм в отпуск", заяви Тонев.

119