Литекс се дъни в Перник, Черноморец взе морското дерби


В. Мухарски

Шампионът на България Литекс завърши наравно 2:2 като гост на Миньор в Перник. По този начин "оранжевите" загубиха две точки в борбата за титлата на страната. Двубоят се игра на "Стадион на мира" и бе от 8-мия кръг на родната "А" група.

Шампионите откриха резултата с гол на Илия Миланов още в 16-ата минута, но Стойнов и Том обърнаха мача в полза на Миньор с голове в 45-ата и 49-ата минута. Точката за Литекс все пак донесе Мисарема в 73-ата минута.

В друга среща от кръга Черноморец взе морксото дерби. "Акулите" победиха като гости Черно море с 2:0. Головете за отбора на Димитър Димитров-Херо вкараха Георги Андонов (22) и Асис (72).

Отборът на Локомотив Пловдив победи с класическото 3:0 като гост на Видима-Раковски. Головете за "смърфовете" вкараха Христо Златински в 38-ата, Михаил Венков в 74-ата и Даниел Георгиев в 89-ата минута.

Берое спечели първата си точка през новия шампионат в българската „А” група. Тимът от Стара Загора завърши наравно 0:0 като гост на Монтана на стадион „Огоста”. Гостите дори можеха да спечелят и трите точки, но пропуски на Евгени Йорданов и Емил Ангелов лишиха Берое от успеха.

160