Дока тренира с Литекс, Пенев представи новите попълнения


В. Мухарски

Бразилците Селио Кодо и Тиаго Мирасема започнаха тренировки с Литекс. Двамата са единствените нови попълнения на шампионите до този момент. В днешното занимание на ловчанлии участие взеха 19 футболисти, като сред тях изненадващо са Дока, който очаква трансфер в турския Истанбул ББ, както и Александър Барт, за когото се появиха спекулации, че няма да тренира с отбора. Добро впечатление прави фактът, че юноши от школата на клуба също тренират наравно с играчите от мъжкия представителен тим.

Старши-треньорът на Литекс Любослав Пенев даде първата си пресконференция по време на лятната подготовка на тима. Наставникът заяви, че привличането на бразилците Тиаго Мирасема и Селио Кодо ще бъде плюс за тима. Наставникът добави, че няма да спира Дока за развитие в по-силен тим.

"Шампионската лига е голямата ни цел. Имаме потенциал и достатъчно добри футболисти да се класираме, но ще видим. Да не избързваме, трябва подготовка, три квалификации и след това, ако постигнем такъв резултат, ще го коментираме", заяви Любо Пенев.

"Разполагам с по двама футболисти на пост. Относно Дока, никога няма да спра футболист, който може да се развива в по-силно първенство. Аз разчитам винаги на младите. Доволен съм, че школата работи добре. До 19 години взехме титлата с 10 точки разлика", коментира още Пенев.

134