Арсенал ще вземе дербито с Челси


И. Ангелов

Арсенал ще вземе дербито с Челси

Арсенал - Челси
Стадион: Емирейтс
Дата: 02.05.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Арсенал вече 4 кръга няма победа във Висшата лига в най-важния период на годината и на практика предаде първото място на другия основен претендент Манчестър Сити след като "гражданите" се разправиха последно с тима на Микел Артета с 4:1. У дома Арсенал спечели 39 точки за сезона и само Сити има повече с 43.

Челси няма победа в 6 кръга и трагичната поредица на Франк Лампард начело на неговите отбори продължава. Той има само 1 победа в 19 мача като мениджър и загубите са 5 поред в момента. И с него, и без, "сините" спечелиха само 4 пъти на гости в сезона, и само 5 отбора имат по-малко в елита на Англия.

В двата състава има и някои проблеми с контузени. При домакините продължават да липсват Салиба, Томиясу и Елнени. При гостите Джеймс ще пропусне остатъка от сезона и аут са още Маунт, Броха и Кукурела, и под въпрос - Кулибали и Хаверц.

Арсенал спечели 4 от последните 5 мача с Челси, но формата в момента се влошава. За радост на домакините това е валидно и за съперника, като предстои да видим кой отбор се намира в по-лошо състояние.

Прогноза: Арсенал - Челси 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Франк Лампард)
 
Кепа
   
Фофана
Силва
Чалоба
Азпиликуета
Ковачич
Енцо
Чилуел
Галахър
Стърлинг
Мудрик
Мартинели
Жезус
Сака
Джака
Партей
Йодегор
Зинченко
Уайт
Габриел
Холдинг
   
Рамсдейл
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Челси 2:1

  Сподели
706