Гуардиола: Ливърпул ще се бори докрай


Н. Гавазов

Гуардиола: Ливърпул ще се бори докрай

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обясни защо Ливърпул не може да бъде отписан в битката за титлата във Висшата лига.

Ливърпул загуби точки в три от последните си четири мача във Висшата лига, спъвайки се срещу Евертън, Кристъл Палас и Манчестър Юнайтед.

Ливърпул в момента изостава с три точки от Арсенал и две от Сити, който има мач по-малко, но Гуардиола не се съмнява, че тимът на Юрген Клоп ще се бори докрай.

"Евертън играе за избягване на зоната на изпадащите. Предстои ни подобен мач, когато гостуваме на Нотингам Форест, който се бори за оцеляване.

Може би защото Ливърпул е бил истински претендент за титлата толкова много години, ценя Ливърпул повече от всякога. В онзи мач, когато завършиха наравно на "Олд Трафорд", те пропуснаха такива шансове... А в сряда (вратарят на Евертън) Пикфорд бе изключително добър, правейки две или три спасявания във важни моменти.

В мача срещу Кристъл Палас те пропуснаха такива шансове. Кажете ми защо? И ще ви кажа: това е футболът. Мога да ви дам много примери за моя отбор.

Но те все още са в надпреварата, защото познавам характера на Ливърпул. Те ще се борят докрай и ние също", заяви Гуардиола.

  Сподели
143