Локо София устиска равенството в Полша (видео)


В. Мухарски

Сласк Вроцлав и Локомотив София завършиха при резултат 0:0 в първия мач от третия предварителен кръг на Лига Европа. Домакините създадоха първо голово положение още в 10-ата минута, когато след разбъркване в наказателното поле на българите Целебан отправи силен диагонален удар, но вратарят на Локо - Галев предотврати сигурен гол.

В 25-ата минута капитанът на домакините Мила стреля, но отново Галев се справи с положението. В 29-ата минута след добре изпълнен пряк сободен удар на Румен Горанов топката премина на сантиметри над вратата на тима от Вроцлав. Малко по-късно удар на Искрен Писаров бе спасен от вратаря на домакините.

През втората част натискът на домакините се засили, "железничарите" се бранеха и разчитаха предимно на контраатаки. В 75-ата минута удар на Мила, от пряк свободен удар, мина много близо до гредата на българската врата. 5 минути преди края на срещата отново се наложи Галев да се намесва, като стражът на българите отрази удар с глава на Дудек.

По този начин столичното Локо се добра до доста благоприятен резултат и има реални шансове да продължи напред в турнира, стига да победи своя съперник на реванша в София на националния стадион "Васил Левски"

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



151