Анонс на 24-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 24-ти кръг на Бундеслигата

Майнц 05 - Волфсбург
Стадион: "Опел Арена", Майнц
Дата: 23.02.2018 г.
Час: 21:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Майнц 05 спечели в много правилен момент. В предишния кръг "червените" победиха с 2:0 като гости тима на Херта Берлин, като по този начин играчите на Сандро Шварц прекъснаха серията от три поредни загуби. След успеха Майнц вече има 23 точки, с колкото е и тимът на Вердер, но клубът от едноименния град остава под чертата, заради по-лошите си показатели. "Червените" са на 16-та позиция в подреждането. За настоящия двубой аут са Адлер, Диало и Йозтуналъ.

Волфсбург инкасира втора поредна загуба, след като преди по-малко от седмица "вълнците" допуснаха пълен обрат за крайното 1:2 у дома срещу шампиона Байерн Мюнхен. Волфсубрг рухна в добавеното време на срещата, когато баварците този път реализираха втория отсъден в тяхна полза наказателен удар. "Вълците" са на 14-та позиция с 24 точки. След срещата Мартин Шмид изненадващо подаде оставка, а начело на отбора застана Бруно Лабадия. За визитата на Майнц с травми са Йунг, Герхард, Тисеран и Блашчиковски.

Прогноза: Майнц 05 - Волфсбург 1:1


Хановер 96 - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 24.02.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Кампка

Новакът Хановер 96 записа трето поредно равенство като гост в Бундеслигата. В предишния кръг съставът от Долна Саксония направи 1:1 като гост на последния в класирането Кьолн. С добавената точка хората на Андре Брайтенрайтер вече имат 32 пункта и са на 7-ма позиция в подреждането. Антон и Базее продължават да лекуват контузии.

Лошата серия на Борусия Мьонхенгладбах продължава и в предишния кръг "жребчетата" допуснаха четвърта поредна загуба. Този път вестфалци загубиха регионалния сблъсък срещу съименника им от Дортмунд, падайки с 0:1 у дома. Играчите на Дитер Хекинг могат да съжаляват, тъй като направиха всичко по силите си, но стражът на гостите бе безапелационен. Така Гладбах остава с 31 пункта и е на 10-то място в подреждането, като тимът е под сериозна въпросителна относно участието си в европейските клубни турнири наесен. Вилалба, Стрьобъл, Бобадия, Майер, Венд и Траоре са в лазарета на гостите.

Прогноза: Хановер 96 - Борусия Мьонхенгладбах 2:2


Хофенхайм - Фрайбург
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 24.02.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Колебливата форма на Хофенхайм далеч от дома продължи и в предишния кръг, когато тимът от Зинсхайм не успя да победи в седма последователна визита. Този път възпитаниците на Юлиан Нагелсман отстъпиха с 1:2 при визитата им на Шалке 04. Хофе остава с 31 точки и е на 9-ото място в таблицата. Демирбей, Пош и Кобел са аут за домакините.

Фрайбург бързо се върна в правилния път и в предишния кръг южняците се наложиха с минималното 1:0 у дома срещу борещия се за оцеляване състав на Вердер Бремен. Футболистите на Кристиан Щрайх имат 28 точки и са на 12-то място в подреждането, като засега Фрайбурх е на пет пункта от опасната зона. За визитата на Хофенхайм контузени са Франц, Нидермайер и Капутска.

Прогноза: Хофенхайм - Фрайбург 2:1


Щутгарт - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 24.02.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Бибиана Стейнхаус

Новакът Щутгарт продължава прогреса си под ръководството на наскоро назначения Тайфун Коркут. В предишния кръг "швабите" записаха втори пореден успех с 1:0, като този път бе надигран съставът на Аугсбург. Така клубът от провинция Баден-Вюртемберг успя да се отскубне от опасната зона, като за момента Щутгарт е на 13-то място с 27 точки, а първия от отборите под чертата е на дистанция от четири пункта. За настоящия двубой аут за "швабите" са Мане и Цимерман.

Айнтрах постигна втора поредна победа и общо четвърта за последните си пет срещи в първенството. В предишния кръг "орлите" сразиха с 2:1 у дома тима на РБ Лайпциг, който е един от претендентите за участие в Шампионската лига наесен. Двубоят ще се запомни с протестите на домакинските фенове, които недоволстваха, че двубоят бе насрочен в понеделник вечер. Иначе възпитаниците на Нико Ковач се върнаха на 3-ото място в подреждането, като Айнтрахт е с 39 пункта и е на точка от Борусия Дортмунд. За гостуването на Щутгарт с травми са Волф, Маскарел, Регясел и Де Гузман, а Боатенг е наказан.

Прогноза: Щутгарт - Айнтрахт Франкфурт 1:2


Вердер Бремен - Хамбургер ШФ
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 24.02.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Феликс Цвайер

Серията от две поредни победи за Вердер приключи, когато в последния си мач от Бундеслигата "бременските музиканти" отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Фрайбург. Поражението смъкна северняците на 15-ото място, което е непосредствено над зоната на изпадащите. За предстоящото голямо дерби на Севера срещу единия от претендентите в борбата за оцеляване отсъстващи са Верлаат, Бартелс, Цетерер и Ейлерс.

Бъдещето на Хамбургер ШФ в първенството изглежда все по-несигурно. "Динозаврите" са в серия от 10 поредни мача без успех в Бундеслигата, като за тази поредица от двубои ХШФ записа четири ремита и шест загуби. В предишния кръг клубът от пристанищния град падна с 1:2 у дома от Байер Леверкузен. Така "червените шорти" продължават да са на предпоследното 17-то място в колоната и имат 17 точки и засега са на шест пункта от спасението. За регионалния сблъсък край река Везер контузени са Мюлер и Екдал, а Тьолке е под въпрос.

Прогноза: Вердер Бремен - Хамбургер ШФ 1:0


Байер Леверкузен - Шалке 04
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 25.02.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Сиберт

Борещият се за участие в Шампионската лига наесен тим на Байер Леверкузен постигна очакван успех преди седмица, когато "аспирините" сразиха с 2:1 като гости закъсалия го Хамбургер ШФ. По този начин селекцията на Хайко Херлих се върна на победния път и вече е на 4-то място в таблицата с актив от 38 точки. За предстоящия двубой в лазарета на домакините са Бендер и Тах.

Шалке 04 прекъсна серията от две поредни загуби в Бундеслигата. В предишния кръг "кралскосините" се наложиха с 2:1 у дома над коравия Хофенхайм. Така възпитаниците на Доменико Тедеско събраха 37 точки на сметката си и към момента са на 6-то място, но "миньорите" остават с пълна сила за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. Важното гостуване в Леверкузен пропускат Маккени и Рахман, а Коноплянка и Инсуа са под въпрос.

Прогноза: Байер Леверкузен - Шалке 04 1:1


РБ Лайпциг - Кьолн
Стадион: "Ред Бул Арена", Лайпциг
Дата: 25.02.2018 г.
Час: 19:00
Съдия: Харм Осмерс

След две поредни победи действащият вицешампион РБ Лайпциг допусна поражение с 1:2 като гост на Айнтрахт Франкфурт. Двубоят ще се запомни с протестите на домакинските фенове, които недоволстваха, че двубоят бе насрочен в понеделник вечер. Поражението допълнително заплете борбата за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига през следващия сезон. В момента играчите на Ралф Хазенхютъл са на 5-то място с 38 точки. Халстенберг и Колторти са аут за домакините, а до последно под въпрос са Кампъл и Брума.

Борещият се за оцеляване тим на Кьолн записа четвърти пореден мач без победа в Бундеслигата. В предишния кръг "козлите" направиха 1:1 у дома срещу Хановер 96, а с добавената точка клубът от едноименния град вече има 14, но си остава здраво закотвен на последното 18-то място и преди кръга спасението за Кьолн е на дистанция от девет пункта. За гостуването в Източна Германия отсъстващи са Гираси, Клеменс и Риса, а Битенкур и Кейрош са под въпрос.

Прогноза: РБ Лайпциг - Кьолн 2:0


Борсуия Дортмунд - Аугсбург
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 26.02.2018 г.
Час: 21:30

Борусия Дортмунд записа минимален успех с 1:0 при визитата си на Борусия Мьонхенгладбах в среща от 23-ия кръг на германската Бундеслига. Единственото попадение падна след около половин час игра, когато точен бе Ройс, който с прекрасен прехвърлящ удар от наказателното поле успя да се разпише и да донесе трите точки на своя тим. Минута преди края на първата част гол на Йонас Хофман не бе зачетен заради засада, като това предизвика гнева на домакините. В крайна сметка реферът бе категоричен в решението си. След почивката стражът на BVB Бюрки на два пъти се намеси решително, предотвратявайки сигурни голове във вратата си и запази резултата непроменен. Така вестфалци имат 40 точки и успяха да се наместят на 2-ото място във временното класиране. В лазарета на домакините са Ярмоленко, Герейро и Дурм.

Борещият се за участие в европейските клубни турнири тим на Аугсбург инкасира втора поредна загуба. Този път баварците отстъпиха изненадващо с 0:1 у дома от новака Щутгарт, който пък се бори за спасението си. Така предвожданият от Мануел Баум тим остава с 31 точки и в момента е на 8-мо място в подреждането. Байер, Рихтер, Финбогасон, Гифер и Гаувлю пропускат тежката визита в Дортмунд.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Аугсбург 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
186