Хайнц: Не се знае какво ще стане в плейофите


FUTBOL-TV

Хайнц: Не се знае какво ще стане в плейофите

Полузащитникът на ЦСКА Тобиас Хайнц вярва, че треньорската смяна ще донесе нова енергия на отбора за предстоящите мачове до края на сезона.

Досегашният наставник на "червените" Нестор Ел Маестро бе уволнен вчера, а на негово място треньорските функции ще изпълнява Стамен Белчев.
 
"Странно е как след хубавата победа срещу Левски, загубихме от Пирин. Обяснявам си го с това, че когато играем силно срещу някой силен отбор, след това настъпва спад и губим от по-малък отбор. За съжаление се стигна до раздяла с треньора, при когото имахме и загуби, но постигнахме и някои много добри резултати. Съжалявам за раздялата с Нестор, но от днес започва ново начало за нас с новия треньор", каза Хайнц на брифинг по повод избирането си за Играч на 28-ия кръг за изявите си в дербито срещу Левски.

"Не познавам добре Белчев, знам само, че е треньор на втория отбор и че някои играчи са работили с него при предишния му престой. Ще видим какви ще бъдат изискванията му към нас, защото предстоят важни мачове и ще трябва да постигнем добри резултати. Ще ни трябва време да свикнем треньора, но още на първата тренировка видях нова енергия в отбора. Когато идва нов треньор, той носи нова енергия и смятам, че и сега ще се случи така", добави норвежецът.

Той призна, че ЦСКА трудно ще детронира Лудогорец и този сезон предвид сериозното изоставане в точките.

"Лудогорец се намира на доста точки пред нас, но ние не сме загубили желание за игра и ще се стремим да играем добре. Във футбола се печелят и губят точки, надявам се да спечелим повече точки от Лудогорец, като не се знае какво ще се случи в плейофите", каза Хайнц.

Норвежецът се надява на успех в предстоящите полуфинални сблъсъци с Ботев Пловдив за Купата на България.

"Те имат силни футболисти и няма да ни бъде лесно. Има огромна разлика между това да играем вкъщи и на техен терен. Изпитваме уважение към съперника, но не прекалено много, защото ние сме ЦСКА и вярвам, че ще успеем да ги отстраним и да се класираме на финала", каза Хайнц.
  
Халфът е категоричен, че няма проблем с хазарта, каквито информации се появиха.

"Да, чух за това. Говорих с треньора, с клуба. Това е много крайно твърдение, защото аз нямам такъв проблем. Фокусиран съм върху своя начин на живот, следвам своя път във футбола", каза Хайнц.

  Сподели
73