Тиаго Силва обяви, че напуска Челси


Н. Гавазов

Тиаго Силва обяви, че напуска Челси

Защитникът на Челси Тиаго Силва обяви, че напуска клуба след края на настоящия сезон. Съобщението на бразилския футболист е предоставено от официалния сайт на "сините".

"Челси означава много за мен. Дойдох тук, планирайки да прекарам само една година, но в крайна сметка останах четири. Този клуб е важен не само за мен, но и за семейството ми.

Синовете ми играят за Челси, така че съм много горд, че съм част от семейството на Челси. Надявам се да могат да продължат кариерата си тук в клуб, част от който много играчи искат да бъдат.

Мисля, че дадох всичко от себе си за четири години. Но за съжаление всичко си има начало, среда и край. Това не означава, че е краят. Надявам се да оставя вратата отворена, за да мога да се върна поне в друга роля в близко бъдеще.

Но любовта ми е неописуема. Мога само да ви благодаря. Сбогуването е трудно дори при най-обикновени обстоятелства, но когато има взаимна любов, е още по-трудно. Но веднъж синьо, винаги синьо. Кажете сбогом на тези, които си отиват и никога не се връщат. Възнамерявам да се върна един ден“, заяви Силва.

Силва се присъедини към Челси като свободен агент през 2020 г., като записа 151 мача и спечели Шампионска лига, Световното клубно първенство и Суперкупата на УЕФА.

  Сподели
152