Майкъла: Лудогорец 13 г. доказва как се става шампион


Н. Гавазов

Майкъла: Лудогорец 13 г. доказва как се става шампион

Бившият футболист и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла говори пред "Тема Спорт“ по актуалните теми, свързани с ЦСКА-София.

Г-н Илиев, тръгна ли ЦСКА нагоре с победата над Арда?

– Закъде да тръгваме? Лудогорец колко точки вече води? 12. Аз бях прогнозирал 10, значи добре са си свършили работата. А ние отново сме чакащи развитие. Иначе второто място ще е наше. То си е планувано. Лудогорец толкова години не иска да ни го вземе. Левски са в същото положение като нас, дори и по-лошо. Илиан Илиев си каза, че Черно море няма капацитет да се бори с Лудогорец и ЦСКА. И парите са им различни, и други неща. С този бюджет те са си супер. Справят се прекрасно. Собствениците им също заслужават похвали за финансиране, за начин на работа, за това, че не се бъркат в работата на треньора. Не знам дали в ЦСКА е точно така, но със сигурност знам, че не е както трябва. В момента единственото професионално нещо в ЦСКА е работата по стадиона. Бях два пъти, тази фирма, която демонтира съоръжението, е на много високо ниво. Поздравления за избора.

Смятате ли, че Стамен Белчев ще успее да изведе тима до Купата на България?

– Надявам се с новия треньор да потръгнат малко нещата. Ясно е, че за няколко дни не може да направи чудеса. Той има тези играчи и с тях трябва да се съобразява. Опитва се, посъживил е двама-трима. И смятам, че ЦСКА ще заиграе по-добре в следващите мачове. Само не разбирам защо не се поглежда към по-млади треньори, които знаят какво е ЦСКА. Има такива и в Първа, и във Втора лига. Защото виждаме играчите ги търсят по дискотеки, по казина. Това не е нормално. Затова и не трябва да търсим вина в отделните треньори сега. За цялостното състояние е виновно ръководството. Но след като ги устройва това, другите няма какво да променим. Те дават парите и не искат никой да им се бърка в работата. А вече 13 години Лудогорец доказва как се става шампион. И не е само заради съдиите. Миналата година кой ни беше виновен, че не взехме титлата? Първо трябва да търсим вината при нас. Защото повечето от тези футболисти нямат капацитета за ЦСКА.

Треньорът сякаш има и ограничен избор на доста позиции, играе без типичен централен нападател…

– И той се чуди как да оцелее. Ако някога треньорът направи няколко трансфера в ЦСКА, тогава можем да му търсим пълна отговорност. Дотогава само ще си ги въртим. Махаме Стойчо Младенов и Любо Пенев и взимаме някакъв сръбско-англо-германец. И то, след като сме го изгонили вече един път. Поредната лудост!

Споделихте, че сте били на стадиона. Има ли нещо притеснително във факта, че все още не е избрана фирма строител?

– Това е нормално. Има си надзорна фирма. А и аз мисля, че вече има и строителна фирма, просто още не искат да я обявят. Не може да буташ нещо и да нямаш договор за строителство. Със сигурност има. Според мен много професионално се работи. Големият проблем е, че не успяхме да отрежем козирката, за да я дарим на Левски. А сега я махаме на парчета и няма какво да им подарим. А винаги трябва да се помага на ближния!

Ще спечели ли в събота ЦСКА срещу ближния?

– И какво като победим?! Ръководството ще отчете,  че два пъти е победило Левски. Това значи ли, че са си свършили добре работата? Идва Ботев Пловдив и те бие за купата. Пирин те бие вкъщи. Има ли по-голямо падение от това? Играят по 11 чужденци и губят. Какво става с ДЮШ? Къде тренират тези деца, след като ще даряват терените пред "Армията“ на парка. Опитват се да скалъпят някъде да ползваме нещо под наем. Това е несериозно. И не трябваше да търсят решение сега в последния момент, когато бутаме стадиона. Още миналата година този проблем трябваше да бъде разрешен. Закъсняха безумно много!

  Сподели
95