Стана ясно кой може да поеме Левски през лятото


Н. Гавазов

Стана ясно кой може да поеме Левски през лятото

Треньорът Николай Костов ще се размине с нов договор с “Левски", но няма да бъде сменян до края на сезона, пише "24 часа“. По простата причина, че няма кой да го смени, въпреки кризата в резултатите на отбора.

В събота “Левски" загуби категорично с 1:3 от ЦСКА-София в последното дерби за сезона, което премина през тоталната доминация на “червените".

На 7 октомври двата отбора завършиха 1:1, след като Роналдо откри в 43-ата мин, а Джонатан Линдсет изравни в 49-ата.

На 7 април ЦСКА-София спечели с 2:0 след попадения на Тобиас Хайнц в 61-ата мин и Фернандо Каранга в 77-ата и в събота довърши съперника си за едно полувреме с голове на Улас Скаршем, отново Лидсет и Марселиньо Кареасо. Силите на съперника стигнаха само за едно почетно попадение на Фадига.

Самият Николай Костов показа, че краят му е близо, след като се държа доста нахално пред журналистите и едва ли не ги изкара виновни за положението в отбора.

А статистиката е, че в 11 мача срещу отбори в първата шестица на първенството “сините" имат 2 победи (по една домакинска над “Локо" (Пд) и “Черно море", 3 равенства и 6 загуби при голова разлика 12:18).

Според отлично информиран източник като фаворит за треньорския пост в “Левски" се очертава Станислав Генчев. В момента той води хита в първенството “Крумовград" и вкара тима в първата шестица още в първия му сезон в елита.

Генчев, който е роден в Дряново, започва кариерата си в мъжкия футбол в “Левски", като е шампион за 2002 г., има четири спечелени купи – 2000, 2002, 2003 и 2005 г. и една суперкупа през 2005 г.

След това облича екипа на “Литекс" и печели купата през 2008 г. Следва румънският “Васлуй" с който е първи в “УЕФА-Интертото". Прибира се в България и с “Лудогорец" прави требъл (шампионат, купа и суперкупа) през 2012 г. и става шампион и през 2013 г. За кратко е отново в “Литекс", минава през АЕЛ (Лимасол), а приключва кариерата си в “Ботев" (Враца) и родния “Етър", където е юноша.

Треньорската му кариера започва в Търново, след което за кратко е помощник в националния отбор и “Лудогорец". На три пъти е временен наставник на хегемона след уволнението на поредния наставник, но решава да се откъсне от Разград. Преди “Крумовград" работи в “Локо" (Сф) и “Ботев" (Пд) и минава за един от най-добрите млади наставници в България.

  Сподели
141