Анонс на 22-ри кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 22-ри кръг от Висшата лига

Фулъм - Евертън
Стадион: Крейвън Котидж
Дата: 30.01.2024 г.
Час: 21:45 ч.

Фулъм изпадна от ФА Къп последно заради Нюкасъл и така поредицата от срещи без победа станаха 4. "Котиджърс" нямат и много добър рекорд срещу съперника си след като в последните 4 домакинства взеха само 1 победа от Евертън.

Както своя домакин, "карамелите" напуснаха ФА Къп през уикенда след загубата у дома от Лутън с 2:1. Шон Дайш отново влоши формата и виждаме само 1 победа в последните 8 насред всички турнири. В тима обаче няма извънредни проблеми след като Гай е с национала, Йънг и Коулман са под въпрос, и контузени са Дукуре и Али.

Фулъм обаче не загуби последните 5 мача с Евертън поред и ще търси да се възползва от отслабената форма на съперника.

Прогноза: Фулъм - Евертън 1:0

 

Лутън - Брайтън
Стадион: Кениуърт Роуд
Дата: 30.01.2024 г.
Час: 21:45 ч.

Лутън няма загуба в 4 поредни срещи след като отстрани последно и Евертън във ФА Къп. "Шапкарите" не се представят особено добре у дома напоследък, обаче, и имат само 1 победа от 5 домакинства.

Брайтън също е в добра поредица след 6 срещи без поражение. Последното 5:2 над Шефилд Юнайтед във ФА Къп ще повдигне и самочувствието. Като гости "Чайките" нямат загуба в 4 поредни мача. В тима обаче все още липсват Митома и Адингра заради националните ангажименти. Контузени са Фати, Фелтман, Енцисо и Марч.

При домакините Локиър продължава лекуването си заедно с Накамба и Андерсен, а Каборе е с националния отбор на Буркина Фасо.

Прогноза: Лутън - Брайтън 2:2

 

Кристъл Палас - Шефилд Юнайтед
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 30.01.2024 г.
Час: 22:00 ч.

Кристъл Палас почива 10 дни за тази среща и се предполага, че ще се подготви по най-добрия начин. Домакините имат само 1 победа в последните 12 срещи, но у дома нямат поражение в 3 поред и сякаш ситуацията с контузените се поправя. Езе е на линия и скоро се очаква завръщане на Олисе. Дукуре, Рак-Саки, Уорд и Холдинг имат проблеми.

Шефилд Юнайтед безцеремонно напусна ФА Къп след като получи пет гола от Брайтън. Крис Уайлдър има само 1 победа в последните 7, а единствената победа на тима на гости този сезон беше срещу отбор извън елита - Гилингам.

Шефилд няма успех в 19 от последните 21 кръга на Висшата лига. Палас има 3 поредни сухи мрежи срещу Шефилд.

Прогноза: Кристъл Палас - Шефилд Юнайтед 2:0

 

Астън Вила - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Вила Парк
Дата: 30.01.2024 г.
Час: 22:15 ч.

Астън Вила не успя да вземе максимума от Челси последно и с равенство на гости виждаме вече 4 поредни срещи без поражение. Напоследък тимът на Унай Емери се затруднява с реализирането и в последните 3 мача вкара само 1 гол със спада на формата на нападателя Оли Уоткинс. За това влияние имат и редицата липсващи.

Нюкасъл спечели само 2 от последните си 7 срещи и тези победи бяха на гости и във ФА Къп. Последните 4 гостувания на "Вила Парк" също бяха загубени от "свраките" и проблемите с липсващи имена са все така много. Наказан остава Тонали, аут са още Алмирон, Поуп, Таргет, Барнс, Уилсън, Уилок, Андерсон и Жоелинтон.

При домакините Траоре е с национала и травми лекуват Дин, Буендия, Мингс, Торес, Дуран и Рамзи.

Астън Вила запази мрежата си суха в 6 от последните 7 случая когато посрещна Нюкасъл. В последните 4 мача тук на "Вила Парк" домакините водеха на почивката и в края на поредните си победи.

Прогноза: Астън Вила - Нюкасъл Юнайтед 1:0

 

Тотнъм - Брентфорд
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 31.01.2024 г.
Час: 21:30 ч.

Тотнъм напусна ФА Къп последно срещу Ман Сити и това не бе нещо неочаквано, но така беше прекратена серията от 3 мача без загуба. Това е първата среща в лигата от две седмици и противникът е от по-ниска класа, макар да посрещна наскоро своя топ-реализатор след 8 месеца наказание.

"Пчеличките" спечелиха последната среща с Нотингам Форест с 3:2 и прекратиха поредица от 7 без победа. Това съвпадна с връщането в тима на Иван Тоуни, който се и разписа от статично положение за победата. Брентфорд победи Тотнъм в този мач миналата година, но преди това загуби 3 пъти гостуването до столицата.

Двата тима имат проблеми, като при домакините с националите са Сон, Бисума, Сар, а травми имат Ло Селсо, Соломон и Велиз. За гостите няма право да играе току привлеченият Регилон, а Уиса, Годос и Ониека са с националите си. Травми имат Норгард, Шаде, Хики, Мбеумо и Хенри.

Тотнъм вкара по най-малко 2 гола в 6 поредни кръга. Очаква се домакините да спечелят тази среща.

Прогноза: Тотнъм - Брентфорд 2:1

 

Уест Хем Юнайтед - Борнемут
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 01.02.2024 г.
Час: 21:30 ч.

Уест Хем не успя да спечели последните си 4 мача поред и 3 от тях бяха загубени, което включва последния кръг в лигата с Шефилд. "Чуковете" за момента остават в борбата за европейските позиции но формата е притеснителна.

Борнемут загуби с 4:0 от Ливърпул последно в лигата, но възстанови увереност след победа с 5:0 над Суонзи за да достигне петия кръг на ФА Къп. "Черешките" се намират в средата на таблицата след като до момента играят добър сезон.

Уест Хем има големи проблеми с ключови липси като Бенрахма и Цоуфал поради наказания, Агерд заради националните ангажименти, и травмите на Пакета, Антонио и Алварез. При гостите Утара е с национала, проблеми имат Смит, Арънс, Фредерикс, Траоре и Адамс.

Уест Хем избегна загубата в 9 от последните 10 кръга. Тук изглежда формата не е на страната на домакините и те ще целят подобрение, може би с равенство.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Борнемут 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
274