Стефанов: Черното тото в България е на най-ниско ниво


Н. Гавазов

Стефанов: Черното тото в България е на най-ниско ниво

Президентът на футболен клуб Славия Венци Стефанов заяви, че нито един президент в България не се занимава с „черно тото" и уреждане на мачове. Босът гостува в сутрешния блок на една от ефирните ни телевизии и разговаря по най-различни теми, включително разказа и за своята лична драма, телевизионните права и вчерашният мач между ЦСКА и Левски.

„За черното тото се размириса в държавите, които най-много говореха за уговорени мачове - Германия и Италия. Просто там имаха смелостта да бръкнат и да видят какво става. Сигурен съм, че и тук ще се случи същото. В едно съм съгласен с Боби Михайлов. И то е, че участниците в черното тото у нас са на най-ниското ниво. Нито Тодор Батков, нито момчетата от ЦСКА, нито Киро Домусчиев ще тръгнат да се занимават с такива неща. Просто държавата трябва да се заеме. Дори и най-слабият държавен апарат е по-силен и от най-силната мафия. Когато той се задейства и започнат да се спазват законите, всичко се оправя", заяви Стефанов.

Футболният бос засегна и темата с телевизионните права, заявявайки че е престъпление отсъствието на мачове от малкия екран.

„Престъпно е да не се излъчват мачовете от първенството, но който иска да гледа, ще плаща. Казвал съм го и друг път, „А" група се гледа повече от Шампионска лига и хората не бива да бъдат лишавани от този продукт", каза още президентът на Славия.

Стефанов коментира и вчерашната среща между ЦСКА и Левски, в която двата ни гранда за пореден път показаха много малко футбол и стойностни неща.

„Много слаб мач, но ЦСКА би заслужено. Явно се потвърждава максимата, че който е по-назад, бие", допълни босът.

 

  Сподели
172