Байерн уверен на гости в Манчестър (видео)


И. Ангелов

Байерн Мюнхен победи Манчестър Сити с 3:1 на гости днес във втория кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Домакините не изглеждаха сякаш могат да се мерят с играта на европейския шампион, въпреки поредното лято на многомилионни попълнения.

Още в 7-ата минута Рафиня намери Рибери по левия фланг, а крилото навлезе по диагонала и с десния крак не остави шанс на Джо Харт - 1:0. Байерн уверено владееше в половината на своя опонент и след близо 70% контрол полувремето завърши при този резултат.

В 56-ата минута Томас Мюлер бе намерен прекрасно от Данте и резултатът стана 2:0, след като халфа заобиколи Харт без проблеми и вкара на празната врата. След този момент Пелегрини реагира с Алваро Негредо на мястото на Един Джеко. Още в 60-ата минута обаче Кроос открадна топката от Фернандиньо в центъра, подаде на Робен, а крилото премина през Настасич и Харт пак бе матиран.

Гуардиола започна да успокоява играта и замени Робен, Швайнщайгер и Рибери след третия гол, а това даде шанс на Сити да действа. В 80-ата минута Давид Силва навлезе в наказателното поле от ляво и намери Негредо за голът на "гражданите".

В 86-ата минута Яя Туре получи добра възможност и Боатенг го повали като последен човек и трябваше да напусне с директен червен картон. В прекия свободен удар Силва нацели гредата, а в последвалия натиск на Сити Байерн успя да се брани добре.

1 Байерн Мюнхен 6т.

 Манчестър Сити 3т.

 ЦСКА Москва 3т.

 Виктория Пилзен 0т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



144