Отборите на Аржентина и Уругвай донесоха два тона месо в Катар
Националните отбори на Аржентина и Уругвай отнесоха почти два тона месо в Катар за Световното първенство по футбол през 2022 г., според ESPN.
Отборите взеха по 900 кг месо. И двете страни са сред най-големите потребители на месо в света. Асадо е популярно ястие в Аржентина и Уругвай. Приготвя се от парчета месо, изпържени на скара.
"Мате, асадо и футболът са свързани помежду си в Уругвай и са част от нашата култура. Искаме да предадем качеството на продукта, натурален и органичен, а Световното първенство е най-доброто време за това“, заяви Конрадо Фербер, президент на Националния институт за месо на Уругвай.
"Любимата ми храна е асадо, но това е нещо повече от храна. Създава атмосфера на съюз и колективна химия. Това е част от нашата култура, черта на аржентинския характер. Точно по това време можем да си говорим, да се смеем, да се отпуснем и да си побъбрим... Не става дума непременно за месо, въпреки че го обичаме. Това означава да бъдеш част от група, която се създава [чрез хранене и общуване]“, заяви старши -треньорът на Аржентина Лионел Скалони.
- Фенове на ПСЖ аплодираха Мбапе
- Тевес: Бях удивен от изпълнението на Меси
- Скалони: Най-трудният мач на Световното бе с Австралия
- Меси: Опитвам се да бъда обикновен човек
- Меси разказа за мотивиращата си реч на полувремето с Мексико
- Меси: Зад победата на Световното стоят много жертви
- Меси: Хората видяха през какво минах, за да спечеля Световното
- Рикелме: Когато най-добрият играч се ядоса, нямате шанс да го победите
ЗА АВТОРА
Николай Стоянов Гавазов е роден на 16 август 1967г. в град Пловдив. Завърша висшето си образование във Велико Търново, специалност история и педагогика, а по-късно учи психология. Започва като журналист по политически теми, работил е за вестник „Нов Живот”, както и за няколко сайта. От 2008 г. се отдава на футбола. [...]