Меси: Отборът ни е подобен на финалиста от 2014


И. Ангелов

Капитанът на аржентинския национален отбор Лео Меси сподели мнението си, че отборът за Световната купа в Катар на Аржентина прилича по много показатели на състава, който достигна финал на състезанието през 2014 г. След спечелването на Копа Америка през 2021 г. аржентинският отбор е сред фаворитите и за световното. Най-близо в кариерата си Меси и компания бяха до спечелване в Бразилия през 2014, когато отстъпиха минимално на Германия.

"През 2014 г. ние се представихме много добре. Беше незабравимо изживяване. Аз се насладих много и ми стана ясно повече от всякога, че основното и най-важно нещо е да имаш силна и обединена група. Това в крайна сметка ще те доведе до важната цел. Днес аз чувствам много прилики между тази група и онази от 2014".

Меси вече потвърди, че това ще е последният му голям форум след като намери най-добрата си форма в сезона с ПСЖ. 35-годишният има 7 гола и 10 асистенции в 12 срещи в Лига 1 и ще се надява да вдъхнови аржентинците за триумф на Световно след като последно това направи Диего Марадона през 1986 в Мексико.

Аржентина стартира финалите на 22-ри ноември срещу Саудитска Арабия.

447