Спарта Прага излиза за победа срещу Ливърпул


П. Пенков

Ливърпул - Спарта Прага
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 24.02.2011
Час: 20:00
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)

В двубой реванш от 1/16 финалната фаза на турнира Лига Европа, Ливърпул посреща Спарта Прага на митичния стадион "Анфийлд". Първата среща между тези два отбора завърши при нулево равенство, като на моменти чехите бяха по-силния от два тима. Но резултата се оказа добър за червените, тъй като реванша ще е пред собствена публика. Ливърпул подобри представянето си в английската Висша лига през последните няколко седмици, като в момента мърсисайдци заемат шестата позиция във временното класиране с актив от 39 точки, на 6 точки зад петия Челси и на 8 зад Тотнъм. В последният изигран мач от първенството Ливърпул загуби ценни точки при домакинството си на Уигън. Червените водеха през по-голямата част от двубоя, но в последните минути Латикс се добраха до равенството 1:1.

Мениджърът на Ливърпул Кени Даглиш вероятно ще даде почивка на капитана Стивън Джерарад. Той получи лека травма при срещата с Челси преди седмици. Съотборникът му Даниел Агер е готов да се завърне отново в игра, след като пропусна първата среща със Спарта Прага, но мениджъра Кени Даглиш заяви, че датския бранител е вече в оптимална форма. "Даниел е готов, а Стивън е почти на 100% и иска да играе, но ние трябва да мислим в дългосрочен план."

Съперникът им Спарта Прага се представи добре в първата среща, като тима на Йозеф Хованец не излезе на терена с мисълта, че приема един от най-класните отбори в европейския футбол. Спарта Прага най-вероятно ще прекъсне участието си в турнира след гостуването си на "Анфийлд", като пред тима остава следващата цел - спечелването на родното първенство. Там чехите заемат втората позиция във временното подреждане с актив от 37 точки, само на 4 пункта зад лидера Виктори Пилзен.

Спарта Прага няма какво да губи срещи Ливърпул, като мениджъра на тима заяви, че се надява тима му да отблежи поне едно попадение, като се опита да пресира съперника си и така евентуално да се добере до успеха.

Ливърпул вероятно ще продължат участието си в Лига Европа, тъй като притежават по-голяма класа от съперника си, а домакинския фактор не е за пренебрегване, особено когато става дума за "Анфийлд".

Прогноза: Ливърпул - Спарта Прага 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

26 януари Ливърпул - Фулъм 1:0 (Висша лига)
02 февруари Ливърпул - Стоук Сити 2:0 (Висша лига)
06 февруари Челси - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
12 февруари Ливърпул - Уигън 1:1 (Висша лига)
17 февруари Спарта Прага - Ливърпул 0:0 (Лига Европа)

Спарта Прага:

02 декември Палермо - Спарта Прага 2:2 (Лига Европа)
15 декември Спарта Прага - ЦСКА Москва 1:1 (Лига Европа)
20 януари Спарта Прага - Персеполис 2:3 (Приятелски мач)
26 януари Спарта Прага - Шахтьор Донецк 1:2 (Приятелски мач)
17 февруари Спарта Прага - Ливърпул 0:0 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Спарта Прага

1 мач
0 победи за Ливърпул
1 равенство
0 победи за Спарта Прага
Голова Разлика: 0:0


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.36
Равен - 4.50
Спарта Прага - 9.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
191