Киево - Лацио: Без победител


Н. Гавазов

Киево - Лацио
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 29.01.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Орсато

Киево дели комфортното осмо място с Палермо и по всичко изглежда, че вероятността „летящите магарета" да се доближат до опасната зона е минимална. Хората на Мимо Ди Карло са само с една загуба в последните си пет мача, включително равенство при гостуването на сегашния си съперник и победа над прекия конкурент Палермо. Освен това, веронци играят много силно у дома си и допуснаха само едно поражение на родна земя през сегашния сезон.

След загубата от Интер миналата седмица, Лацио ще пътува на север с надеждата да се завърне на победния си път и по този начин да запази амбициите си за класиране в Шампионска лига догодина. Последните резултати на „орлите" обаче не се покриват с техните намерения, защото столичани имат само една победа от пет мача, а допуснаха две загуби, включително срещу аутсайдера Сиена. В момента Лацио се намира на пето място в класирането с 33 точки - пет по-малко от третия Удинезе и с три повече от градския съперник Рома, което вещае опасност за хората на Еди Рея не само да загубят битката за най-престижния европейски клубен турнир, но и да не успеят да се класират за Лига Европа.

Добрата новина за Киево е, че в състава няма контузени или наказани играчи и това ще позволи на Ди Карло да свика под знамената онези футболисти, които смята, че се намират в най-добра форма. Ригони и Пелисиер тренираха отделно от групата и вероятно ще започнат мача от пейката. Ако това се случи, Саммарко и и Москардели са готови да ги заместят. Сардо и Жокич ще заемат места по фланговете на отбраната, което означава, че Фрей и Драме отиват на пейката. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2.

Лацио пристигна още вчера във Верона, но във Вечния град останаха контузените Броки, Кожак, Макинва, Алфаро, Кана и Маури. След гола на Сисе срещу Милан в Купата на Италия, Еди Рея предстои да вземе решение дали да започне мача с французина или да гласува доверие на Роки. В центъра на терена наставника ще трябва да избира между Ледесма и Матусалем. Схема на игра 4-3-1-2.

Любопитното е, че Киево има само една победа досега срещу Лацио - в първата среща между двата отбора в рамките на Серия А и това се случи през януари 2002 година. В последните седем мача между тези два опонента, нито един от отборите не вкара повече от един гол. Киево запази суха мрежата си в последните си четири домакински мача от Серия А.

Това ще бъде мач, в който „летящите магарета" и „римските орли" ще проведат много внимателно, основно водени от мисълта да не претърпят поражение. Леко предимство за Киево, който превърна своя стадион в нещо като крепост, но пък Лацио притежава нападатели, които са в състояние да се възползват от най-малката грешка на противника.

Последни 5 изиграни срещи:

Киево:

08 януари Рома - Киево 2:0 (Серия А)
11 януари Удинезе - Киево 1:2 (Купа на Италия)
15 януари Киево - Палермо 1:0 (Серия А)
22 януари Лече - Киево 2:2 (Серия А)
25 януари Киево - Сиена 0:1 (Купа на Италия)

Лацио:

07 януари Сиена - Лацио 4:0 (Серия А)
10 януари Лацио - Верона 3:2 (Купа на Италия)
15 януари Лацио - Аталанта 2:0 (Серия А)
22 януари Интер - Лацио 2:1 (Серия А)
26 януари Милан - Лацио 3:1 (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Киево - Лацио

19 срещи
4 победи за Киево
9 равенства
6 победи за Лацио
Голова Разлика: 20:19 за Киево


Коефициенти от bet365:
Киево - 2.87
Равен - 3.20
Лацио - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Киево - 2.90
Равен - 3.00
Лацио - 2.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
204