Милан ще превземе Стадио Олимпико


Н. Гавазов

Рома ще посрещне Милан в едно от дербитата на 10-я кръг на Серия А – идеална възможност пред столичани да докажат своите амбиции, след като вчера техният президент Томас ДиБенедето заяви, че ръководството на клуба иска да направи от Рома фактор в европейския и италианския футбол. Вълците обаче записаха втора загуба в последните си три мача, а бившият наставник Винченцо Монтела заяви също вчера, че досега е щял да бъде уволнен, ако отборът под негово ръководство е показвал същите резултати. В момента „вълците” се намират на девето място в класирането с 11 точки от осем мача и в този смисъл отборът се представя противоречиво. Доказателство например е това, че от първите десет тима, столичани са с най-слабо нападение – нападателите са отбелязали само 9 гола.

Милан пристига в столицата на Италия във видимо добро настроение. Същевременно, този мач също ще бъде своеобразен тест за „росонерите” да покажат, че възходът им в момента не е случаен. Шампионите са с четири победи в последните си четири мача във всички турнири, но нека не забравяме, че при гостуването си на предпоследния Лече, хората на Алегри губеха с 0:3 на почивката и само геният на Боатенг спаси тима от голяма конфузия. В класирането Милан се намира на пето място с 14 точки в своя актив – само с две по-малко от лидера Ювентус и евентуална победа в събота вечер на „Олимпико” със сигурност ще приближи отбора до върха. 

Домакините са без Тоти, Пиянич, Лобонт, Роси и Кяер. В групата се завърна Бориело,но едва ли ще започне като титуляр. Схемата, която Енрике ще използва ще бъде 4-3-1-2, като Борини и Освалдо ще бъдат начело на атаката, от втора линия двамата ще бъдат поддържани от Къркич. Двойката централни защитници ще бъде съставена от Бурдисо и Жуан в центъра на терена ще видим Де Роси.

Милан е без Пато, Антонини, Гатузо, Фламини и Зеедорф. Алегри ще разположи своя състав по абсолютно същия начин, както съперника – 4-3-1-2, но играчите в опорната зона ще бъдат на по-близко разстояние до защитниците, като се очаква крайните бранители да подпомагат повече нападението. Атака ще се води от Ибрахимович и Касано, а Къркич от задни позиции ще подсигурява двамата нападатели. Това означава, че Робиньо отива на пейката.

Няма никакво съмнение, че другото дерби на кръга ИнтерЮвентус няма да може да засенчи Битката за Рим. Просто почитателите на италианския футбол ще имат възможността да се насладят на повече вълнуващи срещи. А мачът на „Олимпико” обещава да бъде наистина такъв. Резултатът в него ще зависи от много неща, но най-вече от правилното използване на грешките на противника. В това отношение аз смятам, че по-големите шансове са на страната на гостите. Ибрахимовив, Касано, Ван Бомел са много по-опитни от своите противници, а формата на Ночерино е впечатляваща. Няма да е изненада, ако Рома победи, но ако трябва да участваме в нашата игра само с един знак. Аз бих избрал „2”.

 

Прогноза за: РомаМилан 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
230