Анонс на 27-ми кръг от Серия А


И. Ангелов

Фиорентина - Бреша
Дата: 22.06.2020 г.
Час: 20:30 ч.

Фиорентина има две загуби и само 1 победа в последните 5 кръга, поради което пропадна до 13-ата позиция в таблицата преди подновяването на кампанията. В момента тимът получава шанс да поправи формата си срещу последния.

Бреша има 5 загуби в последните 6 кръга и предстои да видим дали по време на карантината тимът е положил някакво усилие да работи в посока отлепяне от дъното. Ключовият Марио Балотели обаче е наказан за този мач, докато с травми пропускат Тонали и Цистана.

Бреша загуби 8 от последните си 10 гостувания в Серия А. Това е втората най-лоша форма в лигата. Фиорентина не загуби нито един от последните 7 мача с Бреша и се очаква да вземе резултат.

Прогноза: Фиорентина - Бреша 1:0

 

Лече - Милан
Дата: 22.06.2020 г.
Час: 20:30 ч.

Преди паузата заради коронавируса Лече бе тръгнал по лош път. 18-ят в класирането загуби последните 2 кръга, като в тях получи общо 11 гола от Рома и Аталанта. Посрещане на Милан не е перфектно за подобрение на формата, но домакините трябва да положат усилие в тази насока.

Милан отпадна от Копа Италия миналата седмица и очакванията на феновете са да видят подобрение и добър резултат. Росонерите са фаворити, въпреки травмата на Златан Ибрахимович, който преобрази за кратко сезона на тима.

Милан не загуби в нито един от последните 7 мача с Лече. В 5 от последните 6 между тези отбори Милан вкара поне по 2 гола. Лече вкара поне по 2 пъти на противниците си в последните 3 домакинства в Серия А.

Прогноза: Лече - Милан 2:2

 

СПАЛ 2013 - Каляри
Дата: 23.06.2020 г.
Час: 20:30 ч.

Спал се намира на предпоследната позиция, но след 5 поредни загуби успя да стигне до успех над Парма в последния мач от лигата през март. Безопасността е на 8 точки дистанция и остава много работа за тима до края на сезона ако целта е спасение.

Каляри няма победа от декември месец. В събота тимът загуби от Верона с 2:1 и това означава 12 мача без победа, и 8 загуби в този период. Позицията на отбора обаче е 7 точки над опасността в средата на таблицата, благодарение на феноменалната първа половина от сезона, в която тимът стоеше близо до върха.

Миналата година в тази среща видяхме 2:2 между тези отбори, който изход е вероятно да се повтори с оглед последните резултати. 

Прогноза: СПАЛ 2013 - Каляри 1:1

 

Верона - Наполи
Дата: 23.06.2020 г.
Час: 20:30 ч.

Верона продължи сезона след голямата пауза по добър начин след победата с 2:1 над Каляри в събота. Тимът е на седма позиция в таблицата и среща пряк съперник в лицето на Наполи, който е 6-ти и само точка напред. От средата на декември в своите 11 срещи Верона има само 1 загуба и 5 победи, което е изключително за промотиран състав.

Наполи точно спечели Копа Италия след дузпи срещу Роналдо и компания от Юве, поради което настроението ще е на ниво. В последните си 11 срещи Наполи също има само 1 загуба при 7 победи, което обяснява близката позиция на двата отбора.

В последната среща между тези отбори този сезон Наполи спечели с 2:0 у дома. На хартия гостите изглеждат много по-добре и след получената доза самочувствие се очаква победа за тях.

Прогноза: Верона - Наполи 1:2

 

Торино - Удинезе
Дата: 23.06.2020 г.
Час: 22:45 ч.

Торино и Удинезе бавно и сигурно приближават опасната зона на дъното, като в момента и двата отбора са точно на 3 точки от първата позиция на изпадащите. И двата отбора нямат победа в 7 кръга, като домакините загубиха 6 пъти в тях, докато гостите само 3, което надали ги поставя в завидна позиция.

И двата отбора трябва да са използвали паузата за подобрение на представянията си. За щастие на Торо, Удинезе е последен в класирането по гостувания. Домакините трябва да използват това обстоятелство, като се вземе предвид още, че по-рано през сезона двата тима се срещнаха в Удине и Торо загуби минимално.

У дома Торино има само 1 загуба в последните 8 мача между тези отбори, при 5 победи и 2 равни.

Прогноза: Торино - Удинезе 1:0

 

Дженоа - Парма
Дата: 23.06.2020 г.
Час: 22:45 ч.

Точно преди почивката Дженоа се представяше прекрасно, като с 3 победи от последните 4 кръга тимът излезе над опасната зона по голова разлика, и сега отново подновява битката си за спасение.

Парма показваше добра игра по-рано през сезона, но формата спадна и постоянството изчезна. За последните 6 кръга тимът има по 2 победи, 2 равни и 2 загуби. Мечтите на феновете тук са класиране в Лига Европа, но последната форма не предполага успех в начинанието и трябва подобрение.

В осмия кръг от Серия А Парма разби Дженоа с 5:1. Когато двата тима се срещат на гости на Дженоа обаче домакините имат 5 победи от последните 8, при 1 равенство. Все още не можем да знаем как се е отразила паузата на двата състава, но предположенията са за равностоен двубой.

Прогноза: Дженоа - Парма 2:2

 

Интер - Сасуоло
Дата: 24.06.2020 г.
Час: 20:30 ч.

Интер спечели последната среща със Сампдория с 2:1, но в последните минути изглежда се затрудни когато съперникът наложи напрежение. 

Сасуоло загуби с 4:1 от Аталанта преди дни, но вероятно можеше да вкара още няколко гола в по-добър ден. Сега в защита може да се завърне Влад Кирикеш, който да помогне за спирането на пропускливостта в защита.

При Интер проблемите не са нови - контузени са Сенси, Брозович и Весино, и вероятно ще видим познатите лица в игра. 

Интер не загуби в последните 9 кръга от Серия А като домакин. Антонио Конте ще иска да продължи да следи лидерите в първенството, но трябва да подобри и участията си на гости.

Прогноза: Интер - Сасуоло 2:1

 

Рома - Сампдория
Дата: 24.06.2020 г.
Час: 22:45 ч.

Рома се намира на 6 точки зад 4-ата позиция в Серия А и Аталанта, поради което тимът не може да си позволи да губи повече точки. Паузата заради коронавируса помогна на тима за някои здравословни проблеми, но все още някои имена липсват.

Сампдория можеше да излезе с точка от срещата с Интер, но се провали във финалния си щурм. Въпреки това Клаудио Раниери ще иска да покаже повече от същото и срещу бившия си работодател в този кръг.

Давиде Дзапакоста се възстанови за домакините след дълготрайна контузия, но Дзаниоло и Лопес остават с проблеми. При гостите Алекс Ферари и Фабио Куалярела са с травми.

Без топ реализатора си гостите не изглеждат толкова опасни, докато надеждите при домакините са Джеко, Пелегрини и Клуиверт да покажат по-голям глад след почивката си.

Прогноза: Рома - Сампдория 1:0

 

Аталанта - Лацио
Дата: 24.06.2020 г.
Час: 22:45 ч.

Аталанта продължава след кризата както бе и преди нея - вкарвайки безброй голове във вратата на всеки противник и необръщайки внимание на проблемите си в защита. В последната среща тактиката отново сработи и тимът вкара на Сасуоло 4 пъти, прие противника насред пробойните си в защита и можеше да получи най-малко 3 попадения във вратата си, но вратарят Голини позволи само 1.

Лацио може би излиза срещу най-опасния си противник редом с Ювентус, който предстои. Формата на гостите е идентична на тази на домакините с по 5 победи и равенство в последните 6 кръга, но тук е моментът римляните да покажат намерение.

Аталанта е в отлично здраве, като само Пашалич е с наказание. При гостите аут с травми са Лулич, Лейва и Фелипе. 

Лацио спечели 16 от последните 18 кръга в лигата. Аталанта вкара поне по 2 гола в последните 6 кръга, което е проблем за Лацио. Гостите спечелиха 7 от последните си 8 мача извън дома с по 1 гол разлика.

Прогноза: Аталанта - Лацио 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
307