Сари: Роналдо не е свикнал да пропуска дузпи


И. Ангелов

Наставникът на Ювентус Маурисио Сари коментира снощното нулево равенство срещу 10 човека от Милан, което беше достатъчно Юве да се класира на финал за Копа Италия. В срещата Кристиано Роналдо пропусна дузпа в 16-ата минута, когато вратарят улови ъгъла и изби в гредата, а в предишната среща с Милан именно Роналдо от дузпа вкара гола на тима си за 1:1.

"Аз попитах Роналдо да заеме по-централна роля, и той беше доволен да опита, така че изигра такава среща, каквато трябваше. Той не е свикнал да пропуска дузпи, а когато нацелиш гредата топката може да се отбие навсякъде - тук просто нямаше късмет.

"Не мисля, че ако го бях поставил няколко метра в ляво или в дясно, това щеше да направи разлика за такъв голям играч. Всички имаха силни първи 30 минути и след това затихвахме. Очевидно след 3 месеца да се върна на тъча и да гледам отборите е добро усещане, дори и да не е същото без фенове. Аз останах много доволен от първите ни 30 минути, играехме бързо с топката и тотално доминирахме, дори преди червения картон.

"След това темпото ни бавно се понижи, изчезна интензитета и психическата решителност, но това е рискът на празния стадион. Справяхме се добре, играехме с едно или две докосвания, но след това загубихме острота, концентрирахме се над индивидуалните движения и двете докосвания.

"Позитивното е, че не позволихме на противника да играе изобщо. Ще отнеме време да възвърнем фитнеса и психиката си на 100%. Ако сравните това с предсезонен мач, бих казал че е на ниво ранен юли. Но тук сме дори по-зле, защото почивката беше много по-дълга. Трябва търпение, но първите 30 минути днес бяха отличен знак."

Ювентус ще срещне Наполи или Интер на финала за Купата на Италия на 17-ти юни.

222