Клозе разкри плановете за отказ от националния


И. Ангелов

Нападателят на Лацио Мирослав Клозе разкри, че ще обяви отказването си от професионалния футбол след Световната купа през 2014-та година. Ветеранът, който е само на 1 попадение от рекорда на Герд Мюлер - 68 гола за Германия, напусна родината си през 2011-та, за да играе на "Стадио Олимпико", където и на 35 години той блести.

Клозе сподели, че целта на световното първенство ще е триумф с Германия, а не вкарване на 15-ти гол на финалите, с което да бъде застигнат легендарният Роналдо (сега Клозе има 14 гола). Kicker цитира:

"Предполагам, че ще се откажа от националния отбор. Титлата с него е приоритет за мен, а не рекордът на Роналдо. Ако спечеля Световната купа през 2014-та в Бразилия, това ще е най-страхотното нещо за мен. Всичко друго е на второ място."

"Сега искам да изиграя добър сезон, да играя на световното и ще видим нататък какво ще стане. Аз все още съм във форма и обичам да играя футбол. Бундеслигата винаги е опция. Наистина, аз си представям, че ще завърша кариерата си в Бундеслигата."

123