Дайджест на слуховете за 8-ми януари


Н. Гавазов

С настъпването на Новата година стартира и работата на зимния трансферен прозорец в Европа. Любителите на футбола знаят, че това е времето на активните спекулации и всевъзможни слухове свързани с един или друг футболист. В много от историите има голяма доза истина, а в някои не чак толкова, в голяма част от случаите на повърхността излизат само някои неща от задкулисните действия на страните. FUTBOL TV открива нова рубрика, в която място ще намират всички онези слухове и спекулации свързани с евентуални трансфери на играчи през януари. Целта ни не е да се търси евтина сензация, а да бъде събрана на едно място постъпващата информация от световните медии и всякакви други източници.

21:12 Борусия Дортмунд започна преговори за привличане на полузащитника на Ливърпул Нури Шахин, съобщава Sport Bild. Правата на турския футболист се държат от Реал Мадрид, който даде играча под наем на мърсиайдци.

20:44 Нападателят на Рома Матия Дестро и защитникът на Торино Анжело Огбоня станаха главни трансферни цели на Милан, съобщава Goal.com.

20:33 Евертън и Фулъм се интересуват от полузащитника на Аталанта Езекиел Шелото, съобщи Radio Mana Mana. От своя страна Дженоа, Сампдория и Интер също разглеждат възможността да привлекат аржентинеца.

20:21 Фиорентина се договори със Сиена за условията на трансфера на 24-годишния нападател Марсело Ларондо. Това съобщи спортният директор на „виолетовите" Стефано Антонели. Според неговите думи, Фиорентина ще придобие 50 % от правата на играча.

20:19 Нападателят на Порто Клебер в най-близко време може да премине в Андерлехт, съобщи A Bola, позовавайки се на думите на 22-годишния футболист. „Доволен съм от интереса на Андерлехт. Сега е най-доброто време да си тръгна. Трябва да се развивам и ми е нужна игрова практика", заяви Клебер.

 

19:43 Защитникът на Севиля Антонио Луна е близо до подписването на контракт с Майорка, съобщава Marca. През настоящия сезон футболистът е взел участие само в четири мача от Примера дивисион.

19:29 Испанският AS съобщава, че нападателят на Брага Едер може да премине в Реал Мадрид през настоящия трансферен прозорец.

19:28 Спортният директор на Палермо Пиетро Ло Монако заяви, че полузащитникът на Наполи Андреа Досена рано или късно ще се присъедини към неговия отбор.

18:31 Официално: Новият старши-треньор на гръцкия Панатинайкос стана испанецът Фабри.

18:12 Ръководството на Шалке 04 ще се опита да намери заместник на контузения Ибрахим Афелай. "Ще се опитаме да намерим нов полузащитник през януари. Ситуацията с Афелай е неприятна, но това е футболът", заяви прзидентът на тима Хорст Хелд по време на тренировъчния лагер на Шалке 04.

Официално: 18:11 Манчестър Сити си върна Дедрик Боята от наема му в холандския Твенте, съобщи официалният сайт на клуба. "Белгийският защитник може да продължи обучението си в друг клуб в следващите седмици", се казва в изявление на Сити. 22-годишният бранител има 23 мача за отбора на Роберто Манчини, след като бе привлечен от академията на ФК Брюксел през 2009 година. Той вече игра в 17 мача под наем в тима на Болтън през миналия сезон.

 

17:49 Официално: Манчестър Сити взе решение да даде под наем на италианския Варезе нападателя Лука Скапуци. Сделката е до 13 юни тази година.

17:42 Официално: ръководството на френския Рен подписа пълноценен контракт със 17-годишният полузащитник Уесли Саид.

17:23 Тази вечер агентът на холандския вратар на Рома Мартен Стекелнбург ще се срещне с ръководството на клуба, за да обсъди бъдещето на своя клиент.

Официално: Ал-Ахли от Дубай подписа договор с Рикардо Куарежма. 29-годишният португалец премина в клуба от ОАЕ със свободен трансфер. Контрактът е за половин година.

Официално: Залцбург освободи нападателя Шефан Майерхофер. 202-сантиметровия нападател игра по-рано за Байерн, Гройтер Фюрт и Дуисбург.

Официално: Фрайбург освободи японския нападател Кисо Яно, който вече е свободен агент и ще си търси друг отбор.

Холандският защитник на Евертън Джони Хейтинга може да се окаже в Германия. Според Elf Voetbal, от услугите на играча се интересуват Вердер и Волфсбург.

Нападателят на Вердер Аарън Хант има намерение да подпише нов договор с Вердер. 27-годишният футболист заяви, че има намерение да завърши кариерата си в бременския клуб.

Полузащитникът на Волфсбург Кристиан Треш, който е в сферата на интересите на няколко немски клуба заяви, че не иска да сменя отбора си.

Kicker информира за интерес на Витес към бившия футболист на Челси и настоящ на Хамбургер Брума.


Отново Kicker съобщава, че полузащитникът на Щутгарт Сердар Ташчи иска да напусне Щутгарт. Контрактът на футболиста е до 2014 година, но играчът не иска да го продължава.


Официално: Ковънтри подписа с нападателя на Чарлтън Леон Кларк. Контрактът с 27-годишният футболист е за 2.5 години.


По данни на Le Parisien, от услугите на 31-годишният Нене се интересува Милан. Сега се очаква „росонерите" да отправят оферта към ПСЖ за играча.

Нюкасъл продължава да изучава френския пазар. След интереса си към Лоик Реми, сега „свраките" поглеждат към Пиер-Емерику Обанеангу от Сент Етиен, съобщава RMC.

Вили Боли ще премине от Оксер под наем в Парма, съобщава LÉquipe. Според информацията, „дуковете" ще заплатят 500 000 евро за играча, а в договора ще бъде записана опция с право на покупка.


Independent съобщава, че Арсенал следи внимателно полузащитника на Андерлехт Лукас Билия. Аржентинецът е оценен на 8 милиона паунда.

Уест Хем, Фулъм и КПР ще се опитат да се преборят за защитника на Нюкасъл Дани Симпсън, съобщава The Sun. Според информацията, 26-годишният футболист иска да отиде в Лондон, за да е по-близо до дамата на своето сърце.

Daily Mirror съобщава, че КПР е предложил на Олимпик Марсилия Шон Райт-Филипс като част от сделката за Лоик Реми. Френският клуб е отказал предложението.

Любопитни новини дойдоха от Острова. Според The Sun, Манчестър Юнайтед и Тотнъм са готови да заплатят 7 милиона паунда на Кристъл Палас за Уилфред Саха, но Палас настоява за ... 20!


Саутхемптън е готов да заплати рекордните 10 милиона паунда за Фелипе Коутиньо, който играе под наем в Еспаньол. Това твърди всезнаещият The Sun.


Блекбърн е получил предложение от Уест Хем за трансфера на Мартин Олсън за 2 милиона паунда, пише The Times.


The Sun твърди, че Челси е готов да върне от отпуска Пеп Гуардиола. За целта Абрамович се готви да предложи на испанеца заплата от 15 милиона паунда.

Манчестър Юнайтед поглежда към Турция, където играе Фернандо Муслера. Англичаните искат да закупят уругвайския страж на Галатасарай за 14 милиона паунда. Всичко това съобщава The sun.

КПР разтрогна договора с полузащитника Кириън Дайер, който за две години има само 5 мача за тима.

Mundo Deportivo твърди, че Челси се интересува от Бенату от Бетис.


Милан вече търси заместник на Игнасио Абате, който отива в Зенит. Спорд информация на La Gazetta dello Sport, „росонерите" готвят предложение за Джакардо от Парма.


Няколко италиански издания твърдят, че знаят къде Интер ще похарчи парите от продажбата на Уесли Снайдер. Според информациите, „нерадурите" възнамеряват да привлекат Един Джеко.


Ювентус продължава да търси нападател. Според информациите, които идват от Италия, „бианконерите" се свързват с Дидие Дрогба, Фернандо Йоренте, Маноло Габиадини, Чиро Имобиле и Марко Бориело.


Tuttosport утвърждава, че Милан ще отправи оферта за Давиде Сантон от Нщкасъл. Според специалистите, малко е вероятно „свраките" да се разделят със своя защитник.


Президентът на Милан Силвио Берлускони отговори на въпроси на журналисти този следобед. Президентът на Милан каза, че старши-треньора Масимилиано Алегри остава на своя пост.


Според информация на каталунската радиостанция RAC, Давид Вия няма да бъде продаван през зимния трансферен прозорец. Това заяви лично президента на Барселона Сандро Росел: „Вила е на 100% предан на Барселона и ние се нуждаем от него", цитира радиостанцията думите на Росел.


Както съобщава изданието bein Sport, нападателят на френския Тулуза и националния отбор на Франция Висам Бен Йедер ще може да попълни редиците на Шахтьор Донецк. Според информацията, украинският клуб вече е отправил оферта от 15 милиона евро за играча.

 

189