Уест Бром победи Арсенал, Касорла порти дузпа


И. Ангелов

Уест Бромич Албиън успя да направи пълен обрат срещу Арсенал когато "артилеристите" гостуваха на "Дъ Хоутърнс" днес в среща от поредния тринадесети кръг на английската Висша лига. Оливие Жиру успя да открие резултата, но Джеймс Морисън и автогол от Микел Артета станаха причината УБА да победи с 2:1.

Домакините започнаха по-добре срещата, а още в 14-ата минута Франсис Коклен бе заменен принудително от Микел Артета. В 28-ата минута обаче Месут Йозил центрира от пряк-свободен удар и Жиру завърши от непосредствена близост за 1:0.

В 35-ата минута Крис Брънт асистира за невероятно попадение от Морисън през Чех за може би най-красивият гол от кръга. Само 5 минути след това обратът за домакините бе факт когато МакКлийн напредна, Чех и Артета не се справиха със ситуацията и кълбото се оказа в мрежата за 2:1.

След почивката Йозил продължи да блести за гостите, като в 47-ата минута центрира добре за Жиру, който потърси дузпата в наказателното поле. Минута след това Йозил нацели гредата при подаване от Санчес. Евънс спаси домакините от Йозил в 58-ата минута, когато халфът извеждаше Фламини на чиста позиция. 

В 83-ата минута при топка над отбраната Крис Брънт фаулира Санчес и това бе дузпа, но от бялата точка се провали Санти Касорла. По този начин домакините съхраниха победата си.

104