МакДонал: Скоро Рууни ще почувства бруталността на Сър Алекс


Н. Гавазов

Уейн Рууни няма да бъде част от бъдещето на Манчестър Юнайтед след като Сър Алекс „крои шапка" на нападателя, пише известният журналист и колумист Дейвид МакДонал. Според анализатора, триенето между шотландския специалист и англичанина продължава, а връзката им в момента се намира в много окаяно състояние, много повече от октомври 2010 година, когато Рууни се показа като голям изнудвач и постави клуба и своя мениджър на колене.

„Тогава Сър Алекс направи всичко възможно за да запази Рууни в Юнайтед и подписа с него договор на стойност 250 000 паунда на седмица. 26-годишният нападател обаче не изплати лоялността на шотландеца и с новия облик на „червените дяволи" Уейн вече не заема централно място в него и поради това няма да е никаква изненада, ако не го виждаме в стартовия състав.

С Робин ван Перси начело на атаката и Шинджи Кагава зад него, Рууни вече не е необходим на Юнайтед.

Шотландецът вече инвестира много в Уелбек, който си проби път дори до националния тбор на Англия, а тук е и колегата му Хавиер Ернандес, който има договор до 2016 година.

Рууни в момента е извън терените за поне шест седмици и става неволна жертва на собственото си поведение преди 22 месеца, поставяйки под въпрос амбициите на Юнайтед и калибъра на неговото представяне - нещо, което по-голямата част от феновете на клуба все още не са му простили.

Юнайтед има различни варианти за нападателя и най-вероятната е, че Рууни може да бъде продаден през зимата или най-късно през следващото лято, когато все още ще е на 27 години и за него могат да бъдат взети добри пари, да кажем 40 милиона паунда, което наистина си е добър бизнес, като се има предвид вярата в него от страна на клуба и това, че Уейн не изпълни огромния си потенциал, когато на 18-годишна възраст подписа с „червените дяволи" за 27 милиона паунда.

През 2004 година Рууни беше смятан за един от най-големите млади футболни таланти, но той така и не успя да се превърне във футболист от световна величина.

С Ван Перси и Кагава в своя отбор, Сър Фъргюсън е убеден, че сега има нужния персонал и системата, с която да си върне титлата от Манчестър Сити и да впечатли в Европа. Юнайтед не успя да излезе от най-лесната група,а след това беше изхвърлен от Атлетик Билбао в Лига Европа. Сега обаче шотландеца вярва, че има отбор, който може да постигне добро представяне и да се сдобие с европейска слава.

Ван Перси и Кагава вече изиграха два мача заедно и за всички с просто око се вижда, че нападението на Юнайтед изглежда добре при двойката. Мародерството на японеца точно зад холандеца, мобилността на халфовете Антонио Валенсия и Том Клевърли, плавността и едновременно с това изненадата в атаката на Юнайтед е налице, а това нещо не е налице, когато Рууни играе.

През това лято Сър Фъргюсън и Уейн отново влязоха в конфликт на полувремето срещу Барселона в Гьотеборг, когато нападателя изпусна дузпа. След това шотландеца даде някакво обяснение пред медиите, че е оставил Рууни извън тренировки, защото имал нужда от възстановяване след Евро 2012, но на това никой не повярва.

Изхвърлянето на Рууни от отбора ще е акт на отмъщение от страна на Сър Алекс и последен опит на шотландеца за започналите преди две години реформи в отбора. Сега мениджъра разполага с добри играчи и няма да е проблем да се отърве от нападателя, който го унизи преди 22 месеца. Ще го направо по същия начин както изгони Стам, Бекъм, Ван Нистелрой, Кийн и още половин дузина други големи имена, който бяха безмилостно умъртвени.

Защото в света на Сър Фъргюсън никой не е недосегаем и Рууни съвсем скоро ще почувства силата на тази брутална максима", завършва МакДонал.

 

186