Англия ще победи България и в София


FUTBOL-TV

Англия ще победи България и в София

България - Англия
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 14.10.2019 г.
Час: 21:45 ч.
Съдия: Иван Бебек (Хърватия)


България приема Англия на своя стадион в евроквалификация. Двубоят е по-важен за "Трите лъва", които допуснаха изненадваща загуба от Чехия преди дни, докато хората на Краси Балъков ще играят повече за престижа си. Около предстоящата среща се изговори доста, но не толкова неща, свързани с футбола, колкото с расизъм и опасенията на англичаните, че техни играчи ще бъдат обиждани в София. Колкото до мача - прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Както вече стана дума - в седмиците преди мача рядко се говореше за футбол. Част от играчите на Англия говориха в медиите и изразиха опасенията си за расизъм в българската столица и обявиха, че ще напуснат терена, ако бъдат обиждани на расистка основа по време на квалификацията.

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов пък отвърна на удара и изпрати официално писмо до генералния секретар на УЕФА Теодор Теодоридис, в което строго порицава поредните тенденциозни коментари от страна на футболисти на английския национален отбор в навечерието на двубоя между двете страни. Редица европейски медии реагираха веднага по повод писмото на Михайлов.

"България отговори на удара! Президентът на БФС обвини Англия и Саутгейт, че наричат българските фенове расисти", написа таблоидът The Sun.

“България недоволна от позицията на Англия относно расизма", допълва ирландският телевизионен канал RTE.

"Разбирам напълно начина, по който се чувства президентът на БФС. Ние съвсем искрено отговорихме на зададените ни въпроси. Това бе препредадено в България по определен начин, който може да изглежда провокативен, или, че ние сме тези, които поставят темата на масата. Така че, ако аз бях на неговото място и четях тези цитати, без да знам контекста защо тези неща са казани и факта, че това са отговори на определени въпроси, вероятно щях да се почувствам по същия начин", коментира селекционерът на Англия Гарет Саутгейт.

Колкото до мача - в състава на България вероятно ще има промени в сравнение с 11-те, които играха срещу Черна гора (0:0). Краси Балъков е останал доволен от защитата и фактът, че "лъвовете" не допуснаха гол. В часовете преди двубоя в Подгорица у нас се говореше, че Бала ще шокира всички и ще заложи на вратата на Николай Михайлов, който е резерва дори в Левски. Все пак - това не се случи и титуляр бе Пламен Илиев, като стражът на Лудогорец отново ще бъде предпочетен, въпреки грешката му в първия мач срещу Англия, от която падна първият гол в нашата врата.

Промени може да има в атака, тъй като треньорският щаб не са останали доволни от двамата бразилци в тима - Марселиньо и Вандерсон. Не е изключено поне единият да остане на пейката, за сметка на Кирил Десподов, който почва да набира скорост в клубния си тим Щурм Грац.

Иначе контузените са ясни от преди дни - Дани Младенов, Страхил Попов, Симеон Славчев и Васил Божиков пропускат срещата. Това означава, че Георги Пашов отново ще е титуляр, въпреки малкото си опит в националния тим.

В състава на Англия не се очакват много промени, въпреки неприятната загуба от Чехия преди дни. Не е изключено в състава да няма нито една промяна.

 

ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - АНГЛИЯ 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
344