ЦСКА е на крачка от групите в Лига Европа (видео)


FUTBOL-TV

ЦСКА е на крачка от групите в Лига Европа (видео)

ЦСКА победи отбора на Б36 Торшавн от Фарьорски острови с убедителното 3:1 в мач игран на стадион "Българска армия" и напълно заслужено се класира за плейофите на Лига Европа. Там ще гостува на победителя между Базел (Швейцария) и Анортозис (Кипър), в директен сблъсък за влизане в групите на втория по престиж футболен клубен турнир в Европа. Срещата е насрочена за 1 октомври (четвъртък).

Иначе днес "червените" бяха по-активни, като още през първата част вкараха две от попаденията си. Българите отправиха цели 17 изстрела към противниковата врата. Резултатът бе открит в 27-ата минута, когато Санкаре подаде към Юга, който изведе Али Соу сам срещу стража на Б36 и нападателят се разписа хладнокръсно, успявайки да запише името си сред голмайсторите в трети поред двубой от евротурнирите. В 38-ата минута Соу се пребори за топката, която попадна в Санкаре, а той от своя страна изведе отлично Георги Йомов, който с едно докосване отбеляза дебютното си попадение с червената фланелка. До края на полувремето ЦСКА имаше още изгодни положения, но не успя да ги реализира и двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 2:0.

Втората част започна също с надмощие на армейците, които продължиха да диктуват събитията на терена. В 61-ата минута противно на логиката, при една от редките си атаки гостите успяха да се възползват от неразбирателство в отбраната на столичани и намалиха на 2:1 чрез Себастиан Пингел. След този момент ЦСКА забави темпото и заигра по-внимателно, като използваше всяка възможност за атака. В 83-ата минута Али Соу пусна кълбото към Кейта, който се разписа във втори пореден двубой, оформяйки крайния резултат 3:1. Така ЦСКА записа изключително важна победа и отстрани трети поред съперник в евротурнирите, класирайки се за плейоф за влизане в групите на Лига Европа.

Следващият ни мач е на 27 септември (неделя) от 21:00 часа, когато тимът се изправя срещу Локомотив в Пловдив. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
155